ZEDA organizuje novu radionicu pod nazivom “Dekupaž za početnike”

Zenička razvojna agencija ZEDA, u okviru projekta „Budi kreativan i ti“, kojeg finansiraju zajedno sa Gradom Zenica, organizuju iduće sedmice novu radionicu pod nazivom „Dekupaž za početnike“.

Dekupaž je drvena istočnjačka vještina, koja  podrazumijeva ukrašavanje podloga od različitih materijala, poput kutija, tacni, podmetača i slično, napravljenim i nalijepljenim motivima od ukrasnog papira, nakon čega slijedi i završno lakiranje, što znači da ova tehnika na lak i jeftin način predmetima vrlo brzo i lako može dati novi i to originalan izgled“, pojašnjava Ajna Dedić, portparolka Agencije ZEDA.

Prilika je to za sve zainteresovane da nauče nove vještine i osnove dekupaž tehnike, te da ih pretvore u svoj hobi, stvarajući tako atraktivne i unikatne predmete, što im vremenom i usavršavanjem vlastitih vještina daje mogućnost zasnivanja i vlastitog biznisa, a sticanje novih vještina, jačanje kompetencija i ekonomsko osnaživanje žena i jeste glavni cilj projekta “Budi kreativan i ti”, u sklopu kojeg i organizujemo ovu radionicu“, navodi portparolka Agencije ZEDA.

Održavanje radionice “Dekupaž za početnike” planirano je za 14. decembar, a prijavljivanje zainteresovanih vrši se isključivo putem linka na stranici Agencije ZEDA.

Izvor: zenicainfo.ba