ZEDA: Projekat “Budi kreativan i ti!” bez ljetne pauze

Iako je ljetni raspust i vrijeme godišnjih odmora, iz ZEDA-e pozivaju djecu i  roditelje da provedu još jedan u nizu, nezaboravnih dana ispunjenih kreativnošću.

Ono što nemaju priliku da rade u kući i školi, omogućit će se na radionici i pretvoriti njihovu maštu i inovacije u kreativan proizvod koji će sami osmisliti, a napraviti uz pomoć edukatora. Na taj način će djeca barem na trenutak biti odvojena od mobilnih telefona, računara, PlayStationa a njihova pažnja usmjerena ka kreativnom radu, što će u bućnosti moći pretvoriti u hobi ili pokazati prijateljima, te napraviti jedinstven poklon.

Naime, sve je počelo u aprilu kada je ZEDA napravila ciklus od 8 kreativnih radionica u okviru pilot projekta „Budi kreativan i ti!“, a onda je veliki interes značio da se ovaj projekat mora nastaviti, pa je ZEDA 23. maja 2019. godine, pokrenula drugi ciklus kreativnih radionica i nastavila implementaciju projekta „Budi kreativan i ti!“.

U novom ciklusu do sada su realizovane 3 radionice. ZEDA će ponoviti neke od najtraženijih radionica iz prvog ciklusa, ali će sugrađane obradovati i potpuno novim radionicama među kojima je i „Pravljenje ukrasnih kutijica i natpisa za vrata”.

Učešće je besplatno, a projekat „Budi kreativan i ti!“ u okviru kojeg se realizuju kreativne radionice finansira Agencija ZEDA.

Mentor na ovoj radionici bit će gospođa Hikmeta Husanović, dugogodišnji kreativac koja nerijetko svoje znanje putem kreativnih radionica, dijeli s najmlađima, i uči ih novim vještinama. Hikmeta izrađuje svadbene i rođendanske dekoracije, kao i personaliziranje čokoladne poklone.

Rok za prijave je do 29. jula 2019. godine, a radionica počinje od 01. augusta 2019. godine, u vremenu od 11:00 do 14:00 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba