Zenica: Firma Empress u vaučer programu

Zenička firma Empress d.o.o. jedna je od 8 lokalnih malih i srednjih preduzeća, korisnika sredstava vaučer programa, finansiranog od strane Švedske a provedenog od Agencije za razvoj preduzeća-EDA iz Banja Luke, u saradnji sa Gradom Zenica i Agencijom za lokalni ekonomski razvoj ZEDA Zenica.

Podrška je obezbijeđena kroz Mehanizam za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća projekta „SBA u BiH“.

„U samom procesu proizvodnje imali smo uska grla koja je trebalo prevazići i nakon što smo prošli na javnom pozivu za vaučer program zatražili smo konsultantske usluge iz Zagreba“, izjavila je portparolka firme Empress.

– Dodaje, da se kao pun pogodak pokazalo softversko rješenje za izradu modela čime se krenulo ka postepenoj digitalizaciji proizvodnog procesa.

Empress d.o.o je nastao 2017. godine u Zenici, kao rezultat ženskog poduzetništva. Od tada se razvija, ulažući sve više, bolje i kvalitetnije. Empress tim čine mladi, školovani i ambiciozni kadrovi, čiji je cilj stvoriti što snažniju i kvalitetniju BiH kompaniju. Firma nudi široku paletu kvalitetnih proizvoda,od baštenskog programa,do kecelja,radnih i medicinskih uniformi i drugih proizvoda, te nastoji pratiti svjetske trendove, u skladu sa svojim mogućnostima. Danas ima 22 zaposlena,pri čemu se nadaju novom upošljavanju u novoizgrađenom objektu u poslovnoj zoni Zenica.

 

Izvor: zenicainfo.ba