ZENICA: Otvoren Ured kompanije “Transcom”

U Zenici je danas u okviru prigodne svečanosti otvoren Ured Švedske kompanije “Transcom”, koja posluje u 23 zemlje svijeta.

Ured je smješten u renoviranom objektu bivše kasine u Novoj Zenici, koja je bila u vlasništvu Željezare, a novi vlasnik je zenička firma „Pruščanović“.

Kompanija Transcom je u BiH došla u julu 2020. godine otvaranjem prvog centra u Tuzli, gdje je angažovano više od 130 zaposlenih, dok je u Uredu u Zenici u početku primljeno 50 zaposlenika.

“Planiramo dalji rast u cijeloj BiH i pokretanje velikog broja novih projekata”, ukazao je Beneš Žolt, regionalni menadžer “Transcom-a”.

“Trenutno smo angažovani na tržištima Njemačke, Francuske, Italije, Holandije, kao i na tržištima iz regije”, kazao je Žolt.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je napomenuo da je Gradska uprava od početka podržavala realizaciju ovog projekta, te da je važno da će u Uredu u Zenici biti uposleni mladi ljudi u dijelu Grada koji je ujedno dobio ljepši izgled.

Posao u kompaniji “Transcom” odnosi se na pružanje podrške klijentima iz inozemstva, pri čemu se ostvaruje saradnja sa međunarodnim bankama, turističkim agencijama, proizvođačima elektroničke opreme, online vrtlarskim centrima i nizom drugih klijenata.

Posao se ne odnosi na prodaju, nego na rješavanje dolaznih upita.

 

Izvor: zenicainfo.ba