Zeničke porodilje zahtijevaju pomjeranje sjednice Gradskog vijeća

Na stranicu Zenicainfo.ba stigla je poruka od grupe zeničkih porodilja, sa zahtjevom o pomjeranju sjednice Gradskog vijeća Grada Zenica. Njihovu poruku prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, obraćamo vam se s molbom da objavite naš zahtjev. Ovim putem zahtijevamo (dakle ne molimo, nego zahtijevamo jer trebaju da postupaju u skladu sa interesima građana) od predsjedavajuće Gradskog vijeća Grada Zenice da sjednicu zakazanu za 28.02.2020. pomjeri za datum 26.02.2020. ili 27.02.2020., da bi ukoliko dođe do usvajanja budžeta, svi mi dobili svoja primanja do praznika, inače ćemo biti prinuđene da organizujemo proteste, ali ovaj put samo radi nerada, nemara i nemilosrđa spomenute gospođe. Od žena u politici očekujemo da misle na nas porodilje, a ne da svojim nemarnim postupcima oštete kako nas porodilje, tako i ostale građane. Grupa porodilja”.

Napominjemo da je sjednica Gradskog vijeća zakazana za petak 28. februar u 14 sati, na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu.