Barberi iz Travnika inspirirani edukacijom s Alenom Demirovićem

U Travniku je proteklog vikenda u prostorijama Frizerskog salona Dino organiziran barberski worskshop iz sekcije muškog modernog šišanja sa Alenom Demirovićem. Učesnici ove edukacije imali su priliku da kroz jedinstvenu agendu najprije tokom pokaznog šišanje nauče tehnike koje preferira i na ovaj način promovira Alen Demirović, a potom da u drugom dijelu workshopa samostalno šišajući modele neke od tehnika i načina kreiranja frizura i primijene, piše Alen’s Barbershop.

Organizator edukacije bio je Dino Hamidović, jedan od najuspješnijih barbera u Travniku koji je na nedavnom takmičenju Barbers United u Sarajevu osvojio visoko treće mjesto. On smatra da je ova edukacija vrlo značajna za njega i za sve kolege učesnike iz razloga što je Alen Demirović, prema njegovom mišljenju, jedan od najboljih muških frizera na ovim prostorima.

-Prezadovoljni smo edukacijom i naučili smo nove vrlo zanimljive tehnike muškog šišanja, a posebno detalje oko dijeljenja kose kao pripreme koja je zapravo ključna. Alen je poseban i na poseban način prezentira svoj rad. –  kaže Dino.

Ovaj poznati travnički barber smatra da su edukacije, stalno usavršavanje i ulaganje u znanje, a time i u vlastiti posao, jedini način i put do uspjeha i do podizanja svijesti o barberskoj branši kao nečemu što nije više puko šišanje muškaraca već je na mnogo višem nivou. Tiče se prije svega mode i pokušaja da idemo kao društvo u korak s vremenom i pratimo trendove koji vrijede u razvijenim zemljama, jer mi itekako imamo talentiranih mladih ljudi i zaslužujemo to biti.

 

-Nakon ove edukacije mi kao učesnici smo inspirirani i sa mnogo više želje i ideja krećemo u novi radni dan. To i jeste smisao ovakvih seminara. Da uvijek pronalazimo nove inspiracije, da idemo naprijed. Zato Alenu neizmjerno hvala za dolazak i druženje, za jedan prijateljski, skromni i ljudski pristup zbog kojeg on i jeste to što jeste. –  zaključuje Dino.

Učesnici workshopa kojima su dodijeljeni certifikati i poklon proizvodi Alen’s Barbershopa za njegu brade bili su barberi Anela Begović, Belmin Čejvan, Mersad Fazlić, Elmin Šiljak i Dino Hamidović.

Kako se približava proljeće, bolji vremenski uvjeti i sve bolja epidemiološka situacija u vezi sa pandemijom korona virusa, povećavaju se i aktivnosti, druženja i seminari frizera. Tako već tokom nadolazećeg vikenda naši majstori edukatori imaju zakazana dva workshopa, jedan u Čapljini sa Alenom Demirovićem i drugi u Mostaru sa Ertanom Međugorcem Ecom.

Osim jednodnevnih edukacija Alen’s Barbershop tokom tekuće sezone bit će učesnik desetina seminara i drugih događaja na kojima se već uveliko radi. Zbog niza okolnosti koje su negativno pogodile frizere protekle dvije godine brojni pokazatelji govore da će 2022. biti vraćanje na staro i s razlogom nadanje da će baš ova godina biti prekretnica za bolje dane frizerstva.

 

Izvor: travnik-grad.info