Njega kože: 5 čestih pogreška koje radimo zimi

Hladno vrijeme sa sobom donosi uvijek iste probleme – suhu i popucalu kožu na licu i rukama koja nas zna svrbjeti. Kada je vani hladno zrak u zatvorenom prostoru sadrži manje vlage te nam onda može isušiti kožu. Naravno, grijanje i puhanje hladnog zraka također doprinose lošem stanju kože. Stoga se osobito u zimskim mjesecima trebamo pridržavati pravilne njege na kojoj će nam koža biti zahvalna, te izbjegavati ovih 5 pogrešaka.

 

Ne mijenjamo proizvode za kožu

Korištenje istih proizvoda tijekom čitave godine nije dobra ideja. Naime, temperature i zrak se mijenjaju s različitim godišnjim dobima, tako da i koža tada zahtjeva različite tretmane.

Zimsko vrijeme znači da koža treba biti dodatno hidratizirana. Bez obzira na to imate li masnu, mješovitu ili suhu kožu, za kremom za lice koja je malo masnija trebate svakodnevno posezati jer će vam pomoći pri održavanju vaše kože zdravom i izbalansiranom.

 

Ne koristimo se pilingom

Piling kože jednako je bitan ljeti kao i zimi. Samo zato što nam je koža pokrivena s nekoliko slojeva odjeće ne znači da trebamo prestati s korištenjem pilinga. Naime, nakupljanjem mrtvih stanica koža može izgledati ispucalo, a i proizvodi za njegu kože neće jednako dobro funkcionirati ako ne obavljate piling kože.

S obzirom na to da je zima, budite nježni prema svojoj koži s pilingom, te odaberite one proizvode koji u sebi sadrže hranjiva ulja.

 

Ne koristimo kremu za sunčanje

Iako su dani kraći i sunčeve svjetlosti je manje ne znači da smo zaštićeni. Za to se sami moramo pobrinuti jer sunce može zimi skoro jednako oštetiti našu kožu kao i ljeti. Stoga svakako uvedite u dnevnu rutinu nanošenje kreme za sunčanje.

Možete prvo nanijeti hidratantnu kremu za lice, pa nakon toga sloj kreme za sunčanje koja sadrži najmanje SPF 30, ili možete koristiti one kreme za lice koje već u sebi sadrže isti faktor. Ovoga se pogotovo trebaju pridržavati ljubitelji zimskih sportova, jer velika sunčeva izloženost može ozbiljno ošteti kožu.

 

Zaboravljamo na usne i ruke

Tijekom zime područja koja su najčešće izložena hladnoći su zasigurno usne i ruke. Zato je iznimno važno njegovati ih tijekom cijeloga dana. Srećom proizvodi za njihovu njegu, odnosno krema za ruke i balzam za usne, neće zauzeti puno prostora u vašoj torbici, tako da ih uvijek možete nositi sa sobom.

 

Ne nanosimo kremu za lice u pravo vrijeme

Kako bi krema bila najefektivnija morate je nanijeti na tijelo i lice u pravo vrijeme. Najbolje vrijeme za to je naravno odmah poslije tuširanja, jer tada je koža još uvijek vlažna. Nanošenjem kreme tako možete “zapečatiti” vlagu prije nego što ispari. Ovo je stvarno važan korak ako želite da vam koža ostane meka i nježna tijekom čitave zime.

Također, nemojte tijekom zime provoditi puno vremena tuširajući se vrućom vodom, jer prilikom pretjeranog korištenja takve vode vlaga iz vašeg tijela će nestati.