Ovo su namirnice koje potiču glad: Od njih se gotovo nikad nećete zasititi

Unošenje određenih namirnica može potaknuti glad, a naročito stvaraju problem ako su one vaš prvi izbor da bi je utalili.

Neke od namirnica jednostavno ne mogu zasititi vaš organizam, a uglavnom su to one koje sadrže veće količine brzo probavljivih ugljikohidrata kao što su šećer i bijelo brašno. Evo poslije kojih namirnica ćete vrlo brzo postati gladni.

Kukuruzne pahuljice

Mnogima omiljeni i jedini doručak koji mogu pojesti ujutro kombinacija je nakon koje najčešće nedugo nakon jela ostajemo gladni. Ukoliko ste ljubitelj kukuruznih pahuljica uzmite one cjelovitog zrna, jer se duže zadržavaju u organizmu. Možete ih pokušati pomiješati sa jogurtom umjesto običnim mlijekom. Proteini i masnoće usporavaju probavni proces te ćete se osjećati zasićenije.

Bijeli kruh

Organizam će ovu namirinicu metabolizirati za vrlo kratko vrijeme, a sve zato što je od bijelog brašina i gotovo bez vlakana. Šećer u krvi neće vas zasititi nego učiniti da vrlo brzo pnovo posegnete za hranom.

Supa

Jedan od najjednostavnijih obroka za pripremiti je supa. Iako nema kalorija, što je dobro za one koji čuvaju liniju, poslije nje ćete vrlo brzo osjetiti prazninu u stomaku.

Gumene bombone

Kada osjete glad, kako bi je utažili mnogi posegnu za omiljenim bombonama iz djetinjstva. Ipak, na prvom mjestu njihovih sastojaka nalazi se šećer, što znači da ovim trikom nećete dugo održati svoj želudac.

Čips

Ovoj primamljivoj grickalici nekad je nemoguće odoljeti. No, zbog pojačivača okusa koje u sebi sadrži, mežu kojima je i ekstrakt kvasca, čips će otvoriti vaš apetiti. Stoga, ako želite zavarati želudac, ovu namirnicu izbjegavajte.

Gazirana pića

Sigurno vam se desilo da se nakon limenke Coca-Cole osjećate kao da bi mogli nastaviti sa jelom. Ova pića su takva da ih se nikad ne možete zasititi.

Alhohol

Pivo i vino mogu izazvati glad, pa čak i prejedanje. Alkoholna pića uzrokuju blagu hipoglikemiju u mozgu koja poziva hormone na akciju, šaljući poruku organizmu da je “gladan”. Pijući alkohol uglavnom vam se jede roštilj, nešto masno ili ljuto, a tada najčešće posegnemo i za grickalicama.

Voćni sokovi

Nivo fruktoze koji sadrže voćni sokovi izazivaju visoku razinu šećera u krvi. Stoga, njegovim unosom, vaš će stomak brzo zahtjevati da ga napunite.