Aldijana Iriškić rekla zbogom aktivnom bavljenju košarkom

Utakmicom 22. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, košarkašice Čelika završile su tekuću sezonu. U posljednjoj utakmici pred svojim navijačima savladale su starog rivala ŽKK Play off iz Sarajeva 70:66.

Ovom pobjedom zeničanke su potvrdile ranije izboreni opstanak u društvu najboljih čime su ispunile zacrtani rezultatski cilj u ovoj sezoni. Posljednju utakmicu u sezoni ipak, obilježioje jedan drugi detalj.

Naime, ovo je bila utakmica u kojoj se od aktivnog bavljenja košarkom oprostila Aldijana Iriškić, djevojka koja je toliko radosti donijela navijačima Čelika. U svim klubovima u kojima je igrala ostavila je duboki trag, a posebno se to odnosi na matični klub Čelik. Bila je jedan od najvažnijih kotačića u timu Slobodana Kecmana u sezonama kada je Čelik držao apsolutni primat u ženskoj BH košarci i kada je ovaj klub osvojio sve što se moglo osvojiti.

Ulaskom posljednjih nekoliko minuta u drugoj četvrtini, Iriškić je pokazala sav svoj kvalitet. Iako nije odigrala takmičarsku utakmicu skoro dvije godine, ulaskom na parket i pogođenom „trojkom“ pokazala je da još uvijek nije izgubila osjećaj za košarku, ali ipak, kako kaže donijela je odluku da završi aktivnu košarkašku karijeru.

Nakon izlaska iz igre predsjednica KŽK Čelik Senaida Tabić uručila joj je pokolone u ime kluba.

Armin Avdibegović kapiten OKK Čelik je također uručio prigodan poklon u ime kluba što je gest za svaku pohvalu.

Saigračice iz šampionske ekipe Tamara Kapor i Marina Džinić svojim dolaskom uveličale su ovaj događaj.

Sa profesionalnih košarkaških parketa otišao je još jedan zanesenjak u ovaj sport, otišla je djevojka koja je istinski uživala u ovoj igri i nema sumnje da će i u poslu kojim se bude bavila nakon košarkaške karijere biti uspješna kao što je bila na parketu sa košarkaškom loptom.

Izvor: Zenicainfo.ba