Audicija za nove polaznike Dječije omladinske i lutkarske scene

Dječija omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta, polako se priprema za novu sezonu i počinje da radi svoj edukacijski dio. Audicija za nove polaznike je raspisana i održat će se 7. 9. u 11 sati.

Za sve koji žele da se priključe DOLS-u, potrebno je da pripreme recitaciju i jednu pjesmu koju će otpjevati.

„Nemamo broj koji moramo primiti, primit ćemo sve koji zadovolje minimum uslova, a to su oni koji lijepo govore i koji su slobodni za ovu vrstu rada“, ističe Miroljub Mijatović, rukovodilac DOLS-a.

Rad unutar dramskog studija odvija se u četiri segmenta, govor, scenski pokret, animacija, a  to se objedini sa vježbama iz glume.
Miroljub Mijatović, rukovodilac DOLS-a

„Dječija lutkarska scena u narednoj jubilarnoj 70. sezoni, ima u planu tri premijere, dvije su lektirske predstave, lutkarska predstava Pinokio koju radimo sa ekipom iz Bugarske i Ježeva kućica. Na sredini sezone u aprilu planiramo jednu priču o Zenici koja će nas poučiti nekim stvarima koje smo znali, a zaboravili, a neke nove klince kroz zabavan i kreativan način podučiti“, kazao je za Zenicainfo.ba rukovodilac DOLS-a.

Prethodnu sezonu obilježilo je puno gosotovanja, igranja, te tri premijere.

„Bosansko narodno pozorište ima svoju mrežu putem koje djeca dolaze u pozorište, to su vrtići, osnovne i srednje škole, slobodna prodaja i naravno svi koji su zainteresovani da uče o pozorištu, rade na izgradnji sebe i kreativnosti, pozivamo da nas posjete“, poručio Mijatović.

 

Izvor: zenicainfo.ba