Koncerti ansambla “Anantango” i Senke Slipac prvog dana ZSF2020-Online

Iako je pandemija korona virusa promjenila svakodnevni način života, Organizacioni odbor Festivala odlučio je ove godine realizovati ZSF 2020. godine u online formatu, a koji će trajati od 29.08. do 19.09.2020.

Na naše veliko zadovoljstvo, i ove godine nije izostala podrška Gradske uprave u pripremi i organizaciji Festivala koji će zvanično početi večeras u 20 i 30, a otvaramo ga koncertom muzičke skupine ANANTANGO, i mlade violinistice, Zeničanke Senke Slipac.

Jako sam sretna što ćemo baš mi imati priliku da poslije zvaničnog otvaranja festival prvi nastupimo. Sa mnom će biti moja sjajna skupina muzičara i biće to fantastična noć”, kazala nam je u razgovoru prije nastupa osnivačica ANANTANGO grupe Aldina Aganović.

Aldina Aganović

Senka Slipac, studentica Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu iza koje su brojni zajednički i solistički nastupi na mnogim koncertima, festivalima i takmičenjima, u razgovoru sa nama je obećala noć dubokih emocija  i beskrajne ljubavi. Na repertoaru ove mlade violinistice je planiran Mendelsonov koncert za violin i mol,pjesme bez riječi i ciganske melodije Pabla De Sarasate…

Senka Slipac

Izvor: zenicainfo.ba