Tuka pozvao građane BiH u inostranstvu da glasaju na izborima

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka pozvao je putem svog Facebook profila građane BiH iz inostranstva da se registruju kako bi mogli glasati na novembarskim izborima.

Njegovu poruku prenosimo u cjelosti:

“Dragi moji Bosanci i Hercegovci,

Kada sam prošle godine u Dohi ostvario najveći uspjeh u historiji bosanskohercegovačke atletike, ponosno sam podigao zastavu naše jedine domovine. Ona je duboko u mom srcu i uvijek ću je ponosno nositi širom svijeta. Čast mi je, ali i velika odgovornost, predstavljati zemlju u kojoj sam rođen!

Vjerujem da se sve u životu dešava Božijim određenjem, pa tako da se i ja, na atletskim stazama širom svijeta borim za Bosnu i Hercegovinu, predstavljam je i promovišem u svijetu, dajući svoj doprinos napretku naše domovine. Neko to čini kroz kulturu, neko kroz privredu, neko kroz nauku i obrazovanje, a neko kroz sport.

Jedna i jedina zajednička mogućnost, na koju svi imamo pravo, da damo svoj doprinos domovini je – glasanje na izborima. Pozivam vas da se registrujete do 1. septembra, a potom i glasate na predstojećim izborima. Bosna i Hercegovina je naša domovina i ne smijemo je zaboraviti gdje god da se nalazimo ili trenutno živimo, jer znamo da ćemo se jednog dana vratiti gdje nas srce vuče.

Putovao sam po cijelom svijetu, upoznao različite gradove i zemlje, ali uvijek sam se vraćao tamo gdje je moje srce – svome rodnom kraju! I uvijek ću biti tu da pomognem svom rodnom mjestu i svojoj domovini.

Zato i vi, cijenjeni građani Bosne i Hercegovine, bez obzira gdje danas živite i kakve ste rezultate i uspjehe postigli u životu, iskoristite vaše pravo da zajedno Bosnu i Hercegovinu učinimo boljom i ugodnijom za život svim njenim građanima.
Ne postoji osoba koja Bosnu i Hercegovinu voli više od mene, može je samo voljeti istom jačinom kao i ja, zato i pored velike ljubavi, osjećam i veliku odgovornost i poštovanje i prema BiH i svim ljudima koji žive u i van nje, volim jednostavno sve vezano za nju! Zato se borimo zajedno sa čvrstom vjerom i iskrenim namjerama za našu domovinu!

Draga bh. dijasporo, uvijek ste bili uz Bosnu i Hercegovinu, vjerujem da ćete biti i sada, jer vi ste naš ponos i uvijek ćete biti. Vaš Amel”, poručio je Amel Tuka.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine odlučila je da lokalni izbori 2020. godine budu održani 15. novembra.