Lara Botić iz Viteza je Fotomodel BiH, a Anesa Škiljan iz Jajca Facebook Fotomodel BiH!

Lara Botić iz Viteza proglašena je za Fotomodel BiH na finalnom talmičenju održanom u Zenici  u organizaciji Agencije Fashion M. Prva pratilja Fotomodela Bosne i Hercegovine je Inda Rajkić iz Visokog, a druga pratilja je Šejla Sarajlić iz Zenice.

Odlukom fanova projekta Izbora za fotomodel BiH na društvenoj mreži Facebook najboljom je proglašena Anesa Škiljan iz Jajca ,a  lentom Top model Fashion M –a Bosne i Hercegovine okitila se Aida Imamović iz Zenice, dok je titulu  Fotomodel medija  BiH ponijela Melisa Šišić iz Zenice.

-Brojnoj  publici i žiriju predstavilo se dvadeset i sedam prekrasnih djevojaka,  uz spektakularne performanse te stajlinge koje je pripremila direkcija sa sponzorima projekta. Pored djevojaka cijeli event je krasio i bogat zabavni program prepun plesa, muzike i mode. Do sada neviđena scenografija produkcija i svjetlosni efekti dio su ovog show-a koji je imao za cilj odabrati najbolje komercijalne fotomodele u Bosni i Hercegovini.- kazala nam je Selma Maličbegović, direktorica Agencije Fashion M i organiztorica ovog projekta.

Za stajling djevojaka zaduženi su brend No1, Salon vjenčanica Dalia, te oficijalni energetski napitak izbora Eisberg.

Na samim pripremama u Zenici djevojke su uradile fotografije za svoje book-ove sa fotografima Elmanom Omićem i Selverom Konjićem. Direkcija Fotomodel BiH se pobrinula da djevojke uživaju, te je sve proteklo u najboljem redu u odličnoj atmosferi i sa mnogo zabave i druženja.

Za make up djevojaka bio je  zadužen  FARMASI BiH, a za frizure pobrinuo se tim Frizerskog salona TOUCH Zenica. Djevojaka je su se okupile u prekrasnom novootvorenom hotelu Carpe Diem gdje ce upiriličen i photoshooting.

Šest najboljih djevojaka Bosne i Hercegovine osvojile su bogate nagrade, a tri prvoplasirane putuju u Veneciju što je obezbjedila turistička agencija Global travel Zenica.

 

 

Izvor: travnik-grad.info