Omladinski hor priprema spektakularni koncert povodom 30. rođendana

Omladinski hor Zenica intenzivno priprema koncert koji će se povodom njihovog 30-tog rođendana održati 26. juna u Bosanskom narodnom pozorištu.

Nazvan je „My way“ i predstavljaće presjek najuspješnijih izvedbi ove muzičke institucije grada u minule tri decenije. „Petnaestak mjeseci antiepidemijskih mjera naudili su muzičkoj sceni u Zenici“, kaže Milenko Karović, osnivač i rukovodilac Omladinskog hora Zenice. Rođendanski koncert biće bljesak očekivanih boljih dana i donijeće presjek najuspješnih izvedbi koje su obilježile tri decenije rada ovog muzičkog brenda Zenice. “Počećemo upravo sa kompozicijom „My way“ a završiti sa Fortunom iz Carmine burane. Na bis će ići „Shov must go on“ tako da će sve ono najbombastičnije biti utkano u ovaj koncert. Mislima da će koncert od 21 kompozicije biti tako seriozan da će svako naći nešto za sebe“, kazao je maestro Karović.

Saša Domuz, muzički veteran, sa Omladinskim horom zadnji put je nastupio na velikom koncertu 2004. godine na kojem su gosti bili Dado Topić, Zdenka Kovačiček i Aki Rahimovski. Ovaj predstojeći on će otvoriti pjesmom „My way“ koju su osim Franka Sinatre pjevali i Paul Anka, Tom Jones i mnogi drugi velikani. “Ja ću pokušati da dam neku svoju verziju a koju sam davao i davne 1993. godine kada sam bio član ovog hora. Tako mi je lijepo što sam se ponovo vratio i ova djeca su me podmladila i zaista sam sretan“, kaže nam Saša Domuz. Ajdin Huskić je mlada snaga Hora i kao solista će izvesti veći broj kompozicija, od Andree Boćelija do Parnog Valjka. “Nazirem da će to biti jedan veliki koncert. Trideset je godina postojanja Omladinskog hora i mi smo pripremili jedan lijep repertoar koji će obilježiti sve te godine postojanja i mislima da će biti jako lijepo“, poručuje Ajdin Huskić. Merima Mustafić je solistica i jedna od najmlađih članica Omladinskog hora.

“Mislim je da je meni najteže da se vratim u to vrijeme. Ali zato što sam najsvježija mogu da se posvetim svemu tome. Meni je drago da sam dobila priliku da se vratim u godine kada je priča o Omladinskom horu bila na svom početku. Vjerujem da će publika koja dođe na koncert prepoznati emociju koju ćemo svi zajedno da prenesemo“, ističe Merima Mustafić. RTV Zenica je medijski pokrovitelj koncerta Omladinskog hora koji će se održati 26. juna u BNP i snimaće ovaj vrijedan muzički događaj.

 

Izvor: zenicainfo.ba