Otvorena „Ljetna scena“ Centra za kulturu Općine Travnik

Večeras je ispred Centra za kulturu općine Travnik, u sklopu manifestacije 15.  „Travničke večeri“ , otvorena Ljetna scena. Ljetnu scenu otvorio je načelnik općine Travnik, Kenan Dautović.

Na prostoru „Ljetne sce“ upriličena izložba slika Škole slikanja „NEK ART“, a nakon toga u velikoj sali  Centra za kulturu članovi Dramske scene odigrali su predstavu „Timpetil – Grad bez roditelja“. Prije zvaničnog otvorenja na Ljetnoj sceni promovisana je knjiga Esmira Salihovića „A šta narod kaže“.

Otvarajući Ljetnu scenu, načelnik Kenan Dautović istaknuo je kako je lijepo da sekulturne manifestacije održavaju izvan uobičjanih prostora i da su dostupne širem krugu građana.

Zvanično su predstavljeni i murali sa prepoznatljivim motivima Travnika koji su djelo mladih članova Škole slikanja NEK ART i njihovog profesora Nermina Kozle. Nakon što je načelnik Kenan Dautović ozvaničio početak rada Ljetne scene, odigrana je pozorišna predstavama „Međuprostor“ u izvedbi Omladinske grupe Dramskog  studija  Centra, te u  režiji Emine Omerović.

 

Izvor: travnik-grad.info