Tri decenije benda Nemoguće vruće

Koncertom na platou ispred zeničke Arene, pop-rock bend “Nemoguće vruće” proslavio je 30 godina postojanja. Radi se o bendu koji je izdao samo jedan studijski album, a ipak ostavio finog traga u domaćoj muzici.
Kao predgrupa na koncertu nastupili su Haris Abdagich & BalkanEros koji za sebe kažu da su veseo i netendenciozan, kosmopolitski orijentisan bend, raznovrsnog, a opet koherentnog izraza, koji svojom neposrednošću publici šalje čistu i prostu (ipak snažnu i ozbiljnu) poruku sreće, ljubavi, razigranosti i iskonske radosti življenja.
Nemoguće vruće su odsvirali svih pet novih singlova, “Probudi se” i “Već sutra”, koje su predstavljene nedavno u zeničkom kafiću “Avanti”, te “Samo putuj…”,“Od proljeća do proljeća” i “Voliš li me još” od prije dvije godine. Autori muzike i teksta za ove pjesme su Branislav Lovrić i Miro Kovačević.
Podsjetimo, bend se raspao 1989. godine, a vratio na scenu 22 godine kasnije, u martu 2011. Sastav koji je u drugoj polovici osamdesetih godina prošlog vijeka napravio bum na tadašnjoj BiH i ex YU sceni sa albumom „Ljubavi malog Werthera“ održao je 2011. povratnički koncert simboličnog naziva „Kad skupi se raja…“, po istoimenoj pjesmi koja je bila jedan od njihovih hitova.
Uz članove koje čine klavijaturista Želimir Željko Jukić, bubnjar Edin Kulalić, gitarista Miro Kovačević, te vokal Branislav Lovrić, grupi su se nakon povratka na scenu pridružili Aleksandar Golić na bas gitari te Željkin sin Igor Jukić kao i Mirin sin Sandro Kovačević na gitarama koji unose novu energiju u band.