Ugledna liječnica dr. Nela Sršen promovisala knjigu u Travniku

U Travniku je promovisana knjiga “Rak na duši – Tajna života i otkriće duše kroz kvantnu medicinu + dodatak epigenetika“, autorice dr. Nele Sršen. Ugledna liječnica, članica tima za transplantaciju na Klinici u Padovi (Italija), humanitarka i kako kažu njeni pacijenti „divno ljudsko biće“, napravila je djelo koje je spoj autobografije i stručne literature, a sve obogatila životnim pričama osoba kojim je pomogla. Zanimljivo je kako je prvo poglavlje ove knjige vezano za Travnik i malu bebu Snježanu iz Travnika koja je zahvaljujući uspješnoj transplantaciji preživjela. Tokom liječenja porodica ove mlade Travničanke žvijela kod dr. Sršen. Kako je kazala i doktorica Sršen, danas je to mlada žena sa 22 godine. Dva važna poglavlja knjige govore i dvije nove naučne branše, epigenetici i kvantnoj medicini ili kvantnoj fizici, ali i o konceptu liječenja koji koristi ova ugledna liječnica. Ja pomažem pacijentima u traženju najbolje solucije. Ali onaj koji se treba osvjestiti i biti svjestan svoje bolesti, svog tijela i svojih simptoma je sam pacijent. Ako pacijent shvati i promjeni percepciju prema svojoj bolesti i svome tijelu, to je najveći dio terapije. Imamo jedan divan primjer, jer kad vidim Salku uvijek se rasplaćem koliko dobro izgleda, kazala dr. Sršen. A upravo Salko Hajdarević iz Sarajeva ispričao je svoje iskustvo i izlječenje prisutnima na promociji u travničkom Konaku. U Sarajevu su mu doktori „odbrojali dane“. Sa takvom dijagnozom i preporukom da mora transplantirati jetru stigao je u Kliniku u Padovi. Vratio se zdrav i bez transplantacije. Destruktivne misli
pored ispravne terapije i posvećenosti liječnika svaki čovjek mora pravu snagu pronaći u samom sebi. Mora pronaći ravnotežu između fizičkog stanja i stanja duha jer je to jedini način da se izvučete iz bolesti živi. Meni je dr. Nela pomogla da u sebi pronađem ključ ozdravljenja, kazao je Salko Hajdarević.
Dio knjige posvećen je kancerogenim oboljenjima, destruktivnim mislima i emocijama, ali i navici mnogih da svoje stanje provjeravaju na internetu i pretraživačima. Ono što je najvažnije je aktivirati samog pacijenta da postane protagonist ozdravljenja. Knjige nije pisana samo za bolesne. Ono što me raduje jeste da je kod mnogih koji su je pročitali promjenila razmišljanje i navike. Posebno tu mislim na destruktivne emocije koje dolaze od osjećaja nelagode i negativnosti. Osjećaja niže vrijednosti ili inferiornosti. Većina pacijenata danas gleda po Google-u svoju bolest, statistike preživaljavanja, vrste terapija i često se stavlja u onaj dio pacijenata koji ne prežive.Na taj način se programiraju da će ishod njihov bolesti biti negativan neovisno o bolesti i vrsti terapije, upozorila je dr. Sršen.