Zenički BNP završava sezonu bogatim repertoarom

Bosansko narodno pozorište Zenica uspješno privodi kraju 71. sezonu, koja je uprkos pandemijskim uvjetima zabilježila niz uspjeha.

U utorak, 29. juna u Skoplju je izvedena predstava „Othello“ nastala u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Makedonskog narodnog teatra Skoplje i Produkcije Peripetija Skoplje, prema tekstu Williama Shakespearea i u režiji Nine Nikolić. Predstava je izvedena u okviru značajnog festivala u Skopsko ljeto 2021. u Sjevernoj Makedoniji.

Već u četvrtak, 1. jula u 10 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedena lutkarska predstava za djecu „Psić boje neba“. Predstava je nastala u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u režiji Darka Kovačovskog.

Nakon makedonske festivalske izvedbe, predstava „Othello“ će biti izvedena u petak, 2. jula u 19.30 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Posljednja aktivnost 71. sezone Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, koji će biti izveden u subotu, 3. jula u 19.30 sati na Velikoj sceni zeničkog BNP-a i kojim će svečano biti okončana sezona.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.