130 atletičara iz sedam zemalja: Na 11. Međunarodnom atletskom mitingu “Zenica 2020” Zeničani osvojili prva mjesta

U veoma složenim epidemiološkim prilikama i lošim vremenskim uslovima, Atletski klub “Zenica” uspješno je organizovao 11. Međunarodni atletski miting “Zenica 2020”.

Iako je već kraj sezone organizator je uspio okupiti 130 atletičara i atletičarki iz BiH, Srbije, Crne Gore, Gane, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske.

Takmičenja su održana u osam muških i šest ženskih disciplina, uz revijalni nastup mladih zeničkih atletičara, trka u kolicima i 80 m predškolski uzrast. Kako se i očekivalo najviše uzbuđenja bilo je u disciplini kugla. Pobjedio je Mesud Pezer sa 20,38 m. Drugi je bio Kemal Mešić sa 19.88, a treći Hamza Alić sa bačenih 18,18 m.

“Odlučio sam tokom pandemije da odmorim, a već mjesec dana sam u trenažnom procesu. Sam sebe sam iznenadio rezultatom hicem 20,38 metar, a moj trener me nagovorio da nastupim, iako ne bih bacao jer sam mislio da nisam spreman. Ispostavilo se da poslije mjesec dana bacim ovu daljinu i veoma sam sretan, a svakako se vraćam svojim trenažnim obavezama”, izjavio je nakon mitinga Mesud Pezer.

Bacanje koplja bilo je repriza prošlogodišnjeg finala. Ovoga puta pobijedio Dejan Mileusnić sa hicem od 77,80 m, dok je drugi bio prošlogodišnji pobjednik Vedran Samac iz Srbije sa 73,40 metara. U izostanku Amela Tuke, u trci na 800 metara trijumfovao je Zeničanin Abidin Mujezinović.

„Trka je bila solidna, te bih se zahvalio svom klubu što je organizovao miting. Jako sam sretan što sam učestvovao na zeničkom mitingu i što sam donio zlatnu medalju”, izjavio je Abedin Mujezinović, pobjednik u trci na 800 metara.

Od zeničkih atletičara na najviše pobjedničko postolje popeli su se: Miad Redžić u skoku u vis i Mediha Salkić u disku. Sedin Heco bio je treći u skoku u dalj, kao i Sara Bajramović u istoj disciplini.

Od ostalih takmičara u svojim disciplinama pobijedili su: Ajla Bašić u kladivu, Maša Garić na 100 metara prepone, Ivana Ilić iz Srbije na 100 m, Aleksa Kijanović također iz Srbije na  100 m, Saima Murić na 1.500 metara, Elzan Bibić na 3.000 m, Jelena Gajić na 400 m, te Aleksandar Grnović u dalju i Alain Alin Firfirica iz Rumunije u bacanju diska.

 

Izvor: zenicainfo.ba