Aktivnosti KK Kengur: Sve selekcije u trenažnom procesu, pripreme za Kengur kup

Košarkaški klub Kengur iz Zenice tokom proteklih mjeseci i pandemije korona virusa dijelio je sudbinu ostalih sportskih kolektiva u Zenici i BIH.

Nakon prekida ligaških takmičenja u martu sve selekcije su mirovale. Nakon četiri mjeseca pauze sve  kategorije vratile su se u trenažni proces. Uporedo rade na Kamberovića polju i Areni.

„Pandemija nas je sve zatekla. Mi moramo da radimo s djecom. Željna su kretanja, njihove motoričke sposobnosti su pale. Bili su zatvoreni. Zahvaljujući gradu omogućeno nam je da radimo u Areni i na otvorenom. Ljetna liga je nešto fenomalno. Kada nemaju  utakmica i mogućnosti da se puno kreć, djeca dolaze ovdje i igraju ljetnu ligu. Mi igramo ligu sa sedam selekcija“, izjavio je Enver Jahić.

Grad Zenica će ove godine od 20. avgusta do 1. septembra biti domaćin Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke. To je uticalo na promjenu termina održavanja Kengur kupa.

„Naš tradicionalni kup se održava od 22. do  24. avgusta. Ove godine zbog evropskog prvenstva u odbojci mi smo pomjerili naš Kengur kup za 12. i 13. septembra. Mogu da vam kažem da tradiciju nećemo prekinuti, s tim da će to biti malo modifikovano. Biće ekipe većinom iz naše države. Mađari su izrazili želju da učestvuju, ali mi ne bi da insistiramo zbog situacije, noćenje, boravak i ostalo. Vidjećemo od razvoja situacije. Nadamo se boljoj situaciji i da ćemo moći to da uradimo. Sigurno sa istim brojem ekipa i novim godištima i sa djecom iz naše države opet organizovati tradicionalni 22. Kengur kup“, optimista je Enver Jahić, trener i prvi čovjek Košarkaškog kluba Kengur.

Prošlogodišnji pobjednik Kengur kupa u juniorskoj konkurenciji bio je OKK Čelik koji je u finalu slavio protiv domaćina KK Kengur sa 88:86.

 

Izvor: zenicainfo.ba