Takmičari karate kluba “Perfekt” i “Čelik” nastupili u Lukavcu

Takmičari karate kluba „Perfekt“ Zenica nastupili su na 20. Karate kupu „Lukavac 2020“.

Na turniru je nastupilo 180 takmičara iz 23 kluba. Klub iz Zenice je predstavljalo sedam takmičara u 13 kategorija. Takmičari “Perfekta” osvojili su devet medalja, a najbolje nastupe su imali Hana Cogo, Amna Kadragić, Hena Cimiratić i Merjem Bošnjak.

Merjem Bošnjak ostvarila je i najbolji plasman osvojivši srebrenu medalju u kategoriji ‘kate’ do sedam godina i zlatnu medalju u kategoriji ‘kate’ osam godina.

U planu je klupsko polaganje u subotu 26. septembra 2020. godine, te u oktobru organizovanje ZDK kola lige i krajem oktobra učešće na turniru 4. Mawashi kup u Sarajevu.

Na ovom turniru nastupilo je i dvoje takmičara karate kluba “Čelik”.
Emina Šaćirbegović je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorke borbe +59 kg. Emina je počela pripreme za federalno i državno prvenstvo koje će se održati u oktobru i novembru ove godine i od nje se očekuje dobar rezultat na ovim prvenstvima. Džejna Džaferbegović je nastupila u kategoriji seniorke ‘Open’ apsolutna kategorija, gdje je u finalu poražena, te se morala zadovoljiti drugim mjestom i srebrenom medaljom.

Turnir se održao u skladu sa aktuelnim naredbama i preporukama u vezi čuvanja zdravlja izdatih od strane Kriznog štaba BiH i u dobroj organizaciji KK „Sensei“.

“U novoj polusezoni slijede turniri, na kojima se mogu ispoštovati naredbe federalnog ministarstva vezano za zdravlje i sigurnost učesnika”, poručili su iz Karate kluba “Čelik” Zenica.

 

Izvor: zenicainfo.ba