Apel za finansijsku pomoć iz RK Čelika: Upitno dalje odigravanje utakmica

RK Čelik je uputio otvoreno pismo, apel i molbu za pomoć ovom najboljem sportskom kolektivu u gradu za obezbjeđenje novčanih sredstava za dalji rad i učešće u takmičenju.

Rukometni klub Čelik istinski je lider na tabeli Prve rukometne lige FBiH. Ima pet sjajnih pobjeda u nizu od pet utakmica i fantastičnih 15 bodova. Postigli su 169 golova, a primili 118.

A sada RK Čelik bije žestoku bitku na dva fronta: za obezbjeđenje novčanih sredstava za normalno odvijanje takmičarskog procesa i drugo, ono što RK Čelik najbolje zna i umije, sportski se nadmeće sa ekipama na rukometnim terenima širom BiH.

Zbog finansijskog stanja upitno odigravanje utakmice protiv RK Jajca i odlazak u Gradačac

“Nerado smo se odlučili za ovaj očajnički i nepopularan potez JAVNOG POZIVA ZA POMOĆ, jer znamo da je ovo vrijeme pandemije koronavirusa koje je teško za sve. Ipak, odlučili smo da pozovemo sve vas dobre ljude da podržite trenutno najuspješniji sportski kolektiv u Gradu koji ove jeseni ne zna za poraze”, kaže se u saopštenju Rukometnog kluba Čelik povodom nezadoljavajuće finansijske situacije u klubu.

Molimo vas, pomozite nam!

U saopštenju i Apelu za pomoć Uprave i igrača Čelika stoji:

Rukometni klub Čelik ima sjajan tim, sastavljen od 23 odlična igrača, od kojih čak njih tri svakodnevno dolazi na treninge iz susjednih mjesta (po jedan iz Žepča, Zavidovića i Viteza). Svi ostali igrači su domaće rukometne snage. Pored mladih zeničkih snaga koje predvode kapiten Faris Mrako i zamjenik kapitena Danijel Jurić, u ovoj sezoni desio se i najveći povratak u klub najiskusnijih igrača Mirze Dervenčića, Edina Gušića, Riada Polića i mladog Jasmina Omerovića, koji je prethodnu sezonu proveo u Španiji.

U saopštenju i apelu RK Čelika se dalje kaže:

”Uprava kluba se nerado odlučila na ovakav potez – apel i molbu za finansijsku pomoć. Odluku smo donijeli kada su naši igači na utakmicu u Žepče putovali vlastitim automobilima i to bez naknade za gorivo. I pobijedili 45:22! To je upalilo alarm – da zamolimo i zatražimo pomoć svih koji mogu pomoći.

  1. Očekujemo pomoć od Gradske uprave, Gradonačelnika Zenice i Vlade ZDK;
  2. Možete nam pomoći i otkupom ulaznica, bez obzira što se utakmice igraju bez prisustva publike (možete otkupiti jednu ili više ulaznica po 3 KM za utakmicu sa RK Jajcem, 31.10.2020);
  3. Kupovinom članske karte za 2020. po cijeni od 20 KM;
  4. Podrškom iz dijaspore te sponzorstvom kompanija i pojedinaca.

Tekući račun je: 102 010 0000 0172 84.

Javno ćemo zahvaliti svima za pomoć. VAŽNO JE JOŠ REĆI: RK ČELIK NE PRIPADA NIJEDNOJ POLITIČKOJ OPCIJI VEĆ SAMO SPORTU I SVIM GRAĐANIMA ZENICE!

Vjerujemo da u našem gradu ima dobrih ljudi koji će pomoći da RK Čelik nastavi najsjajniji hod u svojoj 70 godina dugoj historiji: ka plasmanu u Premijer ligu i Evropu.

Zenica je uvijek bila Grad solidarnosti koja nam je baš sada potrebna.

Hvala na podršci! Zajedno do Premijer lige i Evrope!”

Ukoliko se obezbijede normalni uslovi, utakmica 6. kola protiv RK Jajca bi se trebala igrati u subotu, 31.oktobra u 19 sati u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici.

Upravni odbor i igrači RK Čelika