Aziz Kevelj: “„Niko ne može reći kako će se naredna sezona odvijati, ja sam optimista i očekujem uspjehe”

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja atletska sezona u BiH održana je u skraćenom obliku. Od juna do oktobra održano je oko 80 posto planiranih takmičenja. Atletski klub Zenica je i u veoma teškim uslovima organizovao najkvalitetnija bh. takmičenja, a uz oz organizacioni dio takmičari ovog kluba bili su među najboljim u našoj državi.

„Na prvenstvu BiH, naši takmičari su se penjali 42 puta na pobjedničko postolje, što znači od prvog do trećeg mjesta, od cicibana do seniora. Zatim na Balkanskom prvenstvu imali smo dvije seniorske medalje, a na međunarodnim mitinzima naši takmičari bili su 34 na pobjedničkim postoljima. Seniorska ekipa je potvrdila da je najbolja u našoj zemlji, a ove godine i seniorke su se popele jednu stepenicu više na pobjedničkom postolju“, izjavio je Aziz Kevelj, generalni sekretar AK Zenica.

Korona nije uspjela prekinuti organizaciju Međunarodnog atletskog  mitinga Zenica 2020. Zbog teške epidemiološke situacije čiji se kraj ne nazire, teško je planirati narednu sezonu, ali ipak u atletskom klubu su optimisti.

„Niko ne može reći kako će se naredna sezona odvijati, ja sam optimista i očekujem da će i iduća sezona i sa brojem takmičenja i kvaliteta takmičenja i na neki način što se tiče rezultata naših atletičara, biti uspješnija“, optimista je Aziz Kevelj.

Prema najavama u narednoj sezoni atletski klub Zenica će najvjerovatnije biti oslabljen za trojicu atletičara. Maid Redžić će izostati zbog povrede, Abedin Mujezinović najavio je prelazak u atletski klub Sarajevo, dok će Samir Hodžić nositi dres atletskog kluba Novi Grad iz Sarajeva.

 

Izvor: zenicainfo.ba