BiH – Iran 12. novembra na Grbavici, za ovaj meč sprema se novi spisak igrača

U toku su posljednji pregovori da BiH 12. novembra na Grbavici odigra prijateljsku utakmicu protiv Irana, saznaje Reprezentacija.ba.

Selektor Dušan Bajević izrazio je želju da na ovoj utakmici nastupe najbolji igrači Premijer lige BiH, pa je stručni štab naše reprezentacije trenutno zauzet poslovima skautiranja naše lige.

Utakmica protiv Irana poslužit će da se reprezentaciji BiH na deficitarnim pozicijama možda nametne neko novo ime iz domaćeg prvenstva, kao što je to u Ligi Nacija uradio Branimir Cipetić desni bek Širokog Brijega.

Ova utakmica dobra je i prilika da se probaju neki mladi reprezentativci poput Šerbečića, Hasića, Gazibegovića, Dedića i Demirovića, no u tom terminu i mlada reprezentacija BiH ima svoju utakmicu pa je upitno da li će ih Bajević uopšte moći pozvati.

Poslije Irana slijede utakmice Lige Nacija protiv Nizozemske i Italije, u kojima ćemo igrati u najjačem sastavu.

Zmajevi su sa Iranom igrali šest međusobnih utakmica, a zadnji put smo se sastali 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu kada je BiH slavila sa 3:1.

Golove za BiH zabili su Džeko, Pjanić i Vršajević.

Prethodnih pet međusobnih duela je bilo prijateljskog karaktera. Iran je slavio četiri puta, dok je jedan susret završen bez pobjednika.

Kalendar utakmica u 2020:

  1. novembar 2020. godine (prijateljska utakmica): BiH – Iran, Stadion Grbavica
  2. novembar 2020. godine (peto kolo UEFA A Lige nacija): Nizozemska – Bosna i Hercegovina
  3. novembar 2020. godine (šesto kolo UEFA A Lige nacija): Bosna i Hercegovina – ItalijaReprezentacija.ba