Čelik u potrazi za trenerom, Ozatu će biti ponuđen sporazumni raskid ugovora

Na video sastancima sa klubovima svih nivoa takmičenja u organizaciji N/FS BiH svi su izrazili želju da se ova takmičarska sezona, ukoliko uslovi budu dozvoljavali, privede kraju na terenu, uz primarni cilj očuvanja zdravlja svih učesnika i poštivanje svih mjera od strane nadležnih epidemioloških organa.

Do kraja premijerligaške sezone je ostalo da se odigra 11 kola. Prema najavama iz bh. kuće nogometa plan je bio da se sa trenažnim procesom započne između 8. i 10. maja. Kolektivni treninzi su trebali početi od 25. maja, a nastavak prvenstva 7. juna. U nogometnom klubu Čelik u toku su aktivnosti na spašavanju kluba od gašenja. Damir Bradarac, v.d predsjednik Upravnog odbora u ranijoj izjavi, najavio je pokretanje procedure za reviziju poslovanja i održavanja Skupštine.

U današnjem telefonskom razgovoru saznali smo da je pokrenuta inicijativa za održavanje Skupštine uz pridržavanje epidemioloških mjera. Kako se klub nalazi u ozbiljnoj finansijskoj dubiozi u eventualnom nastavku lige, klub bi trebao voditi neko od zeničkih trenera uz domaće nogometaše. Turski trener Umit Ozat ima važeći ugovor na godinu dana ali se nalazi van BIH. Klub takođe nema novaca za njegovo angažovanje i pokušaće da dogovori sporazumni raskid ugovora. Bivši sekretar klub Ismar Huskić izrazio je želju da pomogne klubu ali još uvijek nije definitivno potvrđen njegov povratak u Čelik. Zenički premijerligaš nema ni direktora kluba.

 

Izvor: zenicainfo.ba