Dizdarević: Borit ćemo se za prvaka BiH

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 12. i 13. kola Premijer stonoteniske lige BiH. Stonoteniseri zeničke Mladosti nastavili su sa serijom odličnih rezultata. U dva meča upisali su maksimalne pobjede od 4:0 protiv ekipa Kreka iz Tuzle i Lukavca.

„Očekivali smo da ćemo ostvariti dvije pobjede, jer smo kvalitetniji od njih. Ostvarili smo svoj cilj. Trenutno smo drugi na tabeli. U mjesecu martu, 22. na programu je Seniorsko pojedinačno prvenstvo BiH. Članovi seniorske ekipe će učestvovati na tom takmičenju. Imamo pojedinačno svi neki svoj cilj i nadam se dobrim rezultatima. Nakon toga u aprilu se nastavlja Premijer liga. Imamo ambicije da prvo uđemo u play off a nakon toga da se borimo i za titulu prvaka naše države“, izjavio je trener i igrač STK Mladost, Mirza Dizdarević.

Nakon odigranih 13. kola Mladost zauzima 2. mjesto na tabeli Premijer stonoteniske lige sa omjerom pobjeda i poraza 11:2 i sa 22 poena.

U martu slijedi i državno pojedinačno seniorsko prvenstvo BiH. Nastavak lige prema kalendaru STS BiH je početkom mjeseca aprila.

 

Izvor: zenicainfo.ba