Dobar početak sezone nogometašica zeničkog Čelika

Ovogodišnju sezonu u Prvoj ženskoj ligi Federacije BIH-grupa Sjever, nogometašice zeničkog Čelika otvorile su serijom od tri pobjede. Sa maksimalnim učinkom od devet bodova i gol razlikom 13:4, trenutno su prve na tabeli. Ekipa je sastavljena uglavnom od mladih igračica, pojačanih sa pet nogometašica koje su igrale i u Premijer ligi. Spoj mladosti i iskustva već daje rezultate. Trenerica i sama bivša nogometašica Džana Đordić zadovoljna je učinkom svoje ekipe, kojoj su ambicije zadržati vrh tabele i uz malo sreće stići ponovo u Premijer ligu.

„Zadovoljne smo učinkom, obzirom da je naš cilj da budemo prve u grupi na kraju sezone i da se plasiramo u Premijer ligu. Na startu sezone smo se pojačale, neke od naših igračica su se vratile u matični klub, te smo na najboljem putu da ispunimo naše ciljeve. Došla je i nova uprava, pa sam se i ja vratila u klub. Imamo i dosta mlađih igračica koje će nam u septembru stići u ekipu, a time bivamo još jače“, izjavila je Džana Đordić, trenerica u ŽNK Čelik.

Novo iskušenje slijedi u 4. kolu kada nogometašice Čelika putuju u goste ekipi Mladosti. Posebno raduje vijest da se nogometašica Čelika, Elma Kundić našla na spisku selektorice Samire Hurem za predstojeće kvalifikacione utakmice za EURO 2022 protiv Danske i Italije.

Izvor: zenicainfo.ba