Druženje fudbalera Čelika sa mlađim naraštajima i korisnicima Telemacha Zenica

U zeničkom Telemach korisničkom servisu, jučer je upriličeno druženje već afirmisanih nogometaša NK „Čelik“, mladih naraštaja škole  NK „Čelik“ i Telemach korisnika.

“Jačanje lokalnog partnerstva kroz investiranje lokalne zajednice i unapređenje sporta, cilj je druženja”, rekla je Edina Kurić Zorlak, PR kompanije Telemach i direktorica Fondacije Telemach.

Želja Amara Avdića, dječaka koji već šest godina vrijedno trenira, a dvije godine je u NK „Čelik“, jučer je bila da razgovara sa nogometašima od kojih uči za svoju budućnost, ali da bude i bolji od njih, te da za nekoliko godina zaigra za engleski klub.
Ismar Huskić, generalni sekretar NK „Čelik“, akcentira afirmaciju mlađih generacija nogometaša, pedagoški rad sa djecom kroz projekte saradnje sa kompanijom Telemach, koja nudi podršku u kompletnoj priči podrške sportskom odgoju djece.

Anel Dedić, istakao je značaj učenja mladih generacija nogometaša od njih starijih, jer sa stečenim znanjem i vještinama upravo ti mlađi, treba da ih naslijede u redovima NK „Čelik“.

Druženje su upotpunili i Vladimir Grahovac, Ante Blažević, Ševko Okić, renomirana imena nogometa i NK „Čelik“. Jučer su svesrdno ponudili svoje odgovore na postavljena pitanja mlađih, koji već sada sebe vide u svjetski poznatim klubovima.

Na njihovo oduševljenje, nogometaši „Čelika“ kratko su demonstrirali svoje vještine loptom,  a nakon toga svi su dobili i prigodne poklone.

 

Izvor: zenicainfo.ba