Ekipa RK “Čelik” u subotu igra važnu utakmicu protiv ekipe “Gradačca”: Sredstva za put uplatio bivši igrač Kluba

Pobjedom protiv “Jajca” u prošlom kolu sa 41:21 rukometaši “Čelika” upisali su šestu uzastopnu pobjedu u Prvoj ligi. U narednom 7. kolu čeka ih derbi prvog dijela prvenstva i gostovanje kod “Gradačca”. Odlazak na gostovanje kao i prehodna utakmica protiv “Jajca”, prema tvrdnjama Uprave bili su pod upitnikom zbog loše finansijske situacije u klubu. U najnovijem saopštenju za javnost na stranici Kluba kaže se da će “Čelik” ipak putovati na gostovanje. 

“Nakon što smo uz pomoć ALBE d.o.o Zenica, koja nam je uplatila hiljadu KM dovoljnih za troškove utakmice protiv RK “Jajca”, odigrali utakmicu (i pobijedili), danas nas je obradovao naš bivši igrač i najvatreniji navijač “Čelika” iz Holandije koji je želio da ostane anoniman: on je uplatio 600 KM za troškove autobuskog prevoza ekipe za Gradačac. Time je riješen osnovni problem putovanja u Gradačac i sada još trebamo riješiti nekoliko sitnica oko tog putovanja. Ekipa trenira maksimalno i u subotu se putuje u Gradačac“, kaže se u saopćenju RK “Čelik”.

Kapiten Rukometnog kluba “Čelik”, Faris Mrako, koji je najavio mogući štrajk igrača prošle sedmice sada kaže:

“Odustali smo od štrajka i u Gradačac idemo po pobjedu! Žestoko radimo na treninzima i pobjedom u Gradačcu smo samo još pola koraka do Premijer lige i Evrope“, izjavio je Faris Mrako kapiten RK Čelika.

U ekipi “Čelika” nema povrijeđenih, ali zato ima prehlađenih i gripoznih. U narednoj utakmici u tim se vraća Edin Gušić koji je pauzirao dvije utakmice, a neizvjestan je nastup i golmana Riada Polića i beka Maria Filipovića.

Utakmica RK “Gradačac” – RK “Čelik” igra se u subotu, 7. novembra u 20 sati, u sportskoj dvorani “Gradačac”, bez prisustva publike.

 

Izvor: zenicainfo.ba