Ervin Zukanović se emotivnim pismom oprostio od Zmajeva: “Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima”

Saopćenje Ervina Zukanovića prenosimo u cijelosti, a on je, između ostalog, objasnio zbog čega više neće igrati za Zmajeve.“Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije, brani boje svoje zastave.

Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu.

Od prvog nastupa davne 2012. godine u dresu s omiljenom zastavom imao sam cilj da odvedemo našu reprezentaciju na veliko takmičenje.

Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. godine u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju.

Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja.

Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao.

Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale, ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da završim ovo poglavlje s reprezentacijom Bosne i Hercegovine i posvetim se u potpunosti matičnom klubu.

Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima.

Hvala saigračima s kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz saveza, novinarima i neumornim i vjernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima”, piše u saopćenju.