Faris Mrako potpisao novi ugovor sa RK Čelikom na četiri godine

Nakon beka i zamjenika kapitena RK Čelika Danijela Jurića i njegov kolega i mladi kapiten Kluba Faris Mrako prudužio je ugovor sa RK Čelikom na još četiri godine!

”Svidjela mi se inicijativa našeg predsjednika Kluba Paneta Škbića koga izuzetno cijenim. Čak sam, prije tri godine kada sam bio na nekoj životnoj raskrsnici – ostati ili otići iz rukometa, izjavio da ću biti u RK Čeliku sve dok ga vodi predsjednik Škrbić, jer mu vjerujem! Podržavam njegovu ideju da se već sada od mlađih igrača formira kostur tima RK Čelika na duži period, što znači ne samo za narednu sezonu već i za vijeme kada ćemo se, siguran sam, takmičiti u Premijer ligi BiH. Mi, mladi igrači RK Čelika, u kombinaciji sa iskusnima kao što su rukometni maestro Aldin Begagić, te povratnikom u Čelik sjajnim Mirzom Dervenčićem, uz dirigenta naše igre, srednjeg beka Slavena Šijakovića i iskusnog golmana Riada Polića, predstavljamo zasigurno dobitnu kombinaciju i temelj našeg Kluba na duži period. Presretan sam da mogu, rame uz rame, igrati zajedno s ovim velikanima našeg rukometa i čak da sam im kapiten!”, izjavio je nakon potpisa ugovora kapiten RK Čelika Faris Mrako.

Predsjednik Pane Škrbić je poslije potpisa novog ugovora sa kapitenom Farisom Mrakom istakao:

”Veoma me raduje potpis novog ugovara sa našim kapitenom Mrakom. Moj stav i mišljenje o Farisu Mraki su odavno poznati: to je pravi ljudski i rukometni dragulj koji je ponikao u našoj vlastitoj Školi rukometa Čelik i sa svega 21 godinu je lider, primjer i uzor mladim ljudima uopšte, posebno sportašima. Takođe, važno je istaći da je od 20 aktuelnih provotimaca RK Čelika, čak njih 14 poniklo iz redova našeg vlastitog Kluba, a da njih 11 imaju manje od 21 godinu starosti! To je sjajna poruka i preporuka i mladim Zeničanima da se prijave u našu besplatnu Školu rukometa koja odlično funkcioniše i u ovim teškim uslovima virusa korona. Školu vode odlični rukometaš Adnan Begagić, bivši kapiten Čelika koji je zbog povrede igračke dane zamijenio trenerskim, Slaven Šijaković, aktuelni srednji bek Čelika sa završenom Višom trenerskom školom i kordinator Škole Sanel Hasanović”, kaže Škrbić.