Futsal: Ekipa “Neimara” sutra dočekuje Žepče

Ovogodišnju takmičarsku sezonu Malonogometni klub “Neimari” iz Zenice otvorit će susretom 2. kola, u kojem će ugostiti Žepče. Utakmica prvog kola  sa Drinom u Goraždu nije odigrana zbog tehničkih propusta i konačnu odluku donijet će takmičarska komisija. Susret sa komšijama iz Žepča bit će i debi novog trenera Mirka Čampare, koji stiže sa pozicije pomoćnog trenera u A futsal reprezentaciji BIH.

“Stigao sam u Zenicu na poziv ljudi koji vode ovaj Klub i koji su veliki entuzijasti. Prepoznao sam pravu priču što se tiče futsala u BiH i siguran sam da ćemo to napraviti. Dolazi nam ekipa Žepča, a prvu utakmicu u Goraždu nismo odigrali i na sjednici takmičarske komisije će se odlučiti o njoj. Što se tiče utakmice protiv Žepča sve osim pobjede bit će neuspjeh“, izjavio je Mirko Čampara, trener MNK Neimari.

Neimari spremno dočekuju sutrašnji meč protiv Žepča, zdravstveni bilten je odličan i svi igrači su maksimalno motivisani za pobjedu.

„Motiva za pobjedu neće faliti, a stigao nam je novi trener koji je unio novi način rada i motivaciju za igrače. Prošlu sezonu smo dobro završili i imali smo dobru podršku navijača i oni će nam nedostajati, ali siguran sam da ćemo ponoviti uspjeh i izboriti ulazak u Premijer ligu jer Zenica zaslužuje da ima premijerligaša u futsalu“, izjavio je pred sutrašnju utakmicu standardni prvotimac Erdin Ramić.

U prvoj takmičarskoj sezoni Neimari su stigli do play offa za ulazak u Premijer ligu. Ambicije uprave su ponovo borba za ulazak u društvo najboljih.

Utakmica Neimari-Žepče igra se sutra u Areni “Husejin Smajlović” od 20 sati bez prisustva publike.

 

Izvor: zenicainfo.ba