Golman Krivaje sam pobijedio Čelik

Utakmica petog, derbi jesenjeg dijela prvenstva i petog kola Prve lige Federacije BiH u rukometu, igrana u Zavidovićima, pred oko 800 gledalaca, između domaće Krivaje i Čelika iz Zenice.

Pobijedila je Krivaja rezultatom 25:19 (poluvrijeme 12:9). Rezultat nije odraz pravog stanja na terenu. RK Čelik je propustio historijsku šansu da slomi lošu RK Krivaju, a što to nije uspio je samo njihova krivica.

Naime, pored činjenice da danas indisponiranoj ekipi Čelika gotovo ništa nije polazilo za rukom, glavni ”krivac” za pobjedu Krivaje je fenomenalni 42-godišnji čuvar mreže Krivaje, Jasmin Hadžihasić Japa, koji je sakupio čak 18 odbrana, dok su oba golmana Čelika (Haris Muhić i Muamer Kaljić) zajedno imali svega 8 odbrana – Muhić 6, a Kaljić svega 2 odbrane).

Podbacili su svi igrača Čelika u napadu, kao tri krila Čelika (Eldar Mehić, Edi Gušić i Ekrem Kobilica) koji su postigli zajedno samo 3 gola: Mehić 2, Gušić 1, a Kobilica ni jedan” Ništa bolja situacija nije ni kad je riječ o bekovima: Faris Mrako, Danijel Jurić, Kenan Biogradlija i Mario Filipović su postigli takodje svega 3 gola – Mrako 2 i Filipović 1, dok Jurić i Biogradlija uošte nisu ni bili strijelci! Uz to, Čelikovi napadači su zabilježili 28 nerealizovanih šansi!

S druge strane, trojica igrača Krivaje su izrešetala mrežu Čelika: mladi Amar Amitović postigao je 7 golova, a Edin Sinanović 5 i Deni Velić 6 golova.

Za publiku u dvorani u Zavidovićima odigrama je dopadljiva utakmica jer su se obe ekipe na terenu grčevito borile. Samo je jedna imala više sreće – ekipa Krivaje, koja je iz ove utakmice odnijela 3 boda.

”Sva sreća da ima i drugo poluvrijeme: revanš Krivaje na proljeće se igra u Gradskoj arena Zenica. Propustili smo historijsku šansu da Krivaju ”bacimo iza ledja”. Ovako nam ostaje da čekamo njihov kiks sve do proljeća, kada ćemo ih pobijediti u našoj Areni”, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Inače, sljedeću utakmicu Čelik igra protiv Kaknja u Zenici.

”Ništa osim pobjede Čelika ovdje ne dolazi u obzir”, izjavili su u Upravi Čelika pred ovu važnu utakmicu. Utakmica se igra u subotu u Gradskoj arena Zenica.

I nakon ove utakmice raspored na tabeli je isti: Krivaja je na 1. mjestu, Čelik na 2.

 

Izvor: zenicainfo.ba