Iako je na vrhu tabele, RK “Čelik” hitno potrebna finansijska pomoć za nastavak takmičenja

U ovogodišnju sezonu Rukometni klub Čelik ušao je sa velikim ambicijama,  osvojiti prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BIH –grupa Sjever i plasirati se u Premijer ligu. Uprava je dovela kvalitetna pojačanja, a trenažni proces je i pored problema sa pandemijom dobro odrađen. Nakon pet kola zenički ligaš je na vrhu tabele sa pet uzastopnih pobjeda.

“To je dobar rezultat, kada se uzme sve u obzir i analizira situacija, mi smo napravili vrhunski uspjeh. Sada su došli na red neki drugi problemi“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba RK Čelik.

Nakon utakmice u Žepču pojavili su se novi problemi isključivo finansijske prirode. U saopštenju za javnost Uprava je uputila javni apel za pomoć.

“Došli smo u tešku situaciju i mogu da kažem ispred Uprave kluba da nama jednostavno treba pomoći. Mislim da smo to zaslužili, sa minimalnim troškovima smo se provlačili tri –četiri sezone. Ove godine smo došli u situaciju da ako ne bude podrške da ćemo mi razgovarati o tome hoćemo li nastaviti takmičenje ili ne“, kaže vidno razočaran trener zeničkih rukometaša, Seldin Rizvanović.

Seldin Rizvanović

Zbog navedenih problema pod upitnikom je i odigravanje naredne utakmice protiv Jajca.

“Odigravanje utakmice je došlo u pitanje, a svaka naša utakmica košta oko 1.000 KM. Moramo platiti službena lica, osobe koje rade tehnički dio za utakmicu, o igračima, trenerima i stručnom štabu ja i ne razmišljam. Igrači su se pomirili sa trenutnom situacijom i njima se mogu samo zahvaliti, momci su na nekom minimalcu, treniraju, a onda dođete u neku situaciju ne možete ni osnovne troškove pokriti“, izjavio je za kraj Seldin Rizuvanović.

U klubu se između ostalog nadaju razumijevanju i pomoći Gradske uprave, Vlade ZDK, privatnika kao i svih prijatelja kluba.

“Vjerujemo da u našem gradu ima dobrih ljudi koji će pomoći da Čelik nastavi najsjajniji hod u svojoj 70 godina dugoj historiji, ka plasmanu u Premijer ligu i Evropu. Rukometni klub Čelik ne pripada nijednoj političkoj opciji već samo sportu i svim građanima Zenice“, kaže se na kraju saopćenja Uprave Rukometnog kluba Čelik.

 

Izvor: zenicainfo.ba