Josip Pandža i zvanično predstavljen kao novi trener OKK Čelik

Posljednjeg dana kalendarske godine Omladinski košarkaški klub Čelik dobio je i zvanično novog trenera. U naredne tri godine ekipu će predvoditi Josip Pandža.

„Nakon tri i po godine zajedničkog rada smatrali smo da je vrijeme da se raziđemo, jer objektivni uslovi kluba i atmosfera i sam sistem rada pokazivao je znakove zasićenja i smatrali smo da je najbolje da pokrenemo neku novu stranicu OKK Čelik. Zahvaljujemo dvojcu Mujaković-Varupa na saradnji i oni su uvijek dobro došli u Čelik“, naglasio je u svom izlaganju Goran Bulajić, predsjednik kluba.

„Privukla me je vizija imena Čelik, koji je veliki klub i da se što prije vratimo tamo gdje je klubu mjesto. Mora se  napraviti dobra baza od domaćih igrača pa da se dovedu kvalitetna pojačanja. Ekstremno sam motiviran za rad i jedva čekam 2. januar, kada zvanično krećem s radom“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Josip Pandža.

Prema ugovoru novi trener  u narednih sezonu i pol ima obavezu da tim uvede u viši rang, da bi se aktivirala opcija treće sezone. U nastvaku lige pomoćni trener biće Bojan Stevanović, a stručnom štabu će pomagati trener-igrač i kapiten Armin Avdibegović.

Čelik se trenutno nalazi na trećem mjestu sa omjerom 7:3 u pobjedama i sa 18 bodova. Nakon poraza u Brčkom klub je raskinuo saradnju sa amerikancem Patom Taylorom. Prema najavama trenera Pandže ekipa sa trenažnim procesom nastavlja 2. januara 2020 godine.

 

Izvor: zenicainfo.ba