Juniorke BiH deklasirale Sjevernu Makedoniju

Ženska „U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Zenici odgovarajuću selekciju Sjeverne Makedonije sa 7:0.

Golove za našu selekciju postizale su 1:0 Krajnić (10’), 2:0 Mujkić (18’), 3:0 Jelčić (22’), 4:0 Milinković (30’), 5:0 Nedeva (58’ autogol), 6:0 Krajšumović (67’), 7:0 Krajšumović (75’).
Prvu priliku bh. tim je imao u 6’. Nakon kornera sa lijeve strane najviša u skoku bila je Nikolina Vasiljević, ali je loptu poslala pored gola. Alma Krajnić se u 10’ odlično oslobodila svojih čuvarki u protivničkom kaznenom prostoru i sa desetak metara pogodila mrežu za 1:0.

Prednost je udvostručena u 18’. Naida Haračić je izvela korner sa lijeve strane, a najviša u skoku ovaj put bila je Fadila Mujkić koja postiže pogodak. Maja Jelčić u 23’ sa 15-ak metara precizno šutira za 3:0 u korist bh. tima.
Četvrti gol izabranice Dragana Jevtića postižu u 30’. Sofija Krajšumović je prošla po desnoj strani i odigrala povratnu loptu za Mariju Anu Milinković koja je pogodila mrežu gošći za 4:0. Sjeverna Makedonija je prvi pokušaj imala u 40’, ali je šut Teodore Nikoloske iz slobodnog udarca odbranila Josipa Radoš.
U drugom poluvremenu igra se uglavnom odvijala na polovici Sjeverne Makedonije, a nakon nekoliko pokušaja bh. reprezentativke u 58’ postižu peti pogodak. Krajšumović je je šutirala sa lijeve strane, makedonska golmanica kratko odbila loptu, a Viktorija Nedeva u nespretno reaguje i pogađa sopstvenu mrežu.
Dobar pokušaj glavom imala je Matea Topalović u 62’ nakon kornera, ali je Marija Ničevska odlično intervenisala. Kapitenka Sofija Krajšumović u 67’ bježi svojim čuvarkama i sa desetak metara postiže gol za 6:0. Lamija Duvnjak u 75’ sa sredine igrališta šalje loptu u šesnaesterac za Sofiju Krajšumović koja lob udarcem postiže svoj drugi pogodak i postavlja konačan rezultat.
Izabranice Dragana Jevtića će odigrati još jedan susret protiv istog protivnika 5. marta sa početkom od 11 sati.