KBV “Isak” organizuje Državno prvenstvo u kickboxingu

Klub borilačkih vještina „Isak-Ze” na domaćoj i međunarodnoj ostvario je zapažene rezultate u proteklih mjesec dana.

Na državnom prvenstvu u maju u kik boksu osvojeno je 6 zlatnih i jedna srebrena medalja. Takođe iz ovog kluba su i dva prvaka  države u olimpijskom boksu. Nakon toga uslijedio je nastup u Živinicama.

„Prošle sedmice nastupili smo na Državnom prvenstvu u K1 u Živinicama gdje smo imali pet takmičara. Osvojili smo 5 zlatnih medalja. Amar Husetović proglašen je za najboljeg seniora prvenstva. Zadovoljan sam postignutim rezultatima. Nastavljamo sa kvalitetnim treninzima i pripremamo se za naredna takmičenja“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mersed Mulić, trener u KBV Isak Ze.

Nakon što je u Sofiji odbranio titulu prvaka u super teškoj kategoriji za Ahmeda Krnjića ovog vikenda  slijedi novi meč u bugarskoj Varni, gdje će se boriti protiv prvaka Nizozemske. Sredinom ovog mjeseca Klub borilačkih vještina Isak biće domaćin državnog prvenstva u kik boksu. Biće ovo ujedno i prvi Memorijalni turnir u znak sjećanja na trenera Huseina Selimovića-Musu.

„Mi trenutno imamo 15 aktivnih takmičara i sigurno smo među najboljim klubovima u našoj državi. To dokazuju prošla Državna prvenstva. U Zenici ćemo biti domaćini i organizatori Državnog prvenstva u kik boksu. Biće to ujedno i prvi Memorijalni turnir u znak sjećanja na našeg trenera Huseina Selimovića-Musu.Vjerujem da ćemo postići odlične rezultate“, optimista je Mersed Mulić, trener.

Državno prvenstvo u kik boksu i Memorijalni turnir Husein Selimović održaće se 17. jula u Areni Husejin Smajlović.

 

Izvor: zenicainfo.ba