KK “Jumper” organizator turnira “Ja sam košarkašica”

U sklopu priprema za narednu sezonu Košarkaški klub Jumper iz Zenice od 14. do 17. avgusta biće domaćin i organizator Trećeg turnira pod nazivom „Ja sam košarkašica“.

Prema najavama organizatora učestvovaće 20 ekipa u četiri kategorije: predpionirke, pionirke, kadetkinje i juniorke. Osim domaćina Jumpera na turniru će nastupiti ekipe iz Teslića, Sarajeva, Travnika, Brčkog i drugih mjesta. Biće ovo ujedno generalna proba za narednu sezonu.

„Jeste generalna proba, ali i nastavak naših aktivnosti.  Ovo je naš treći turnir po redu gdje smo uprkos svim nedaćama uspjeli da dobijemo sve dozvole za održavanje, ali nažalost bez prisustva publike. Biće ovo mali festival ženske košarke. U četiri kategrije uspjeli smo dovesti 20 ekipa u Zenicu, što je u ovo vrijeme izuzetno teško“, izjavio je za Zenicainfo.ba Jasmin Efendić, trener KK Jumper.

Takmičenje će otvoriti danas u 16:00 sati utakmica Jumper-Bersellume. Finalni mečevi planiran su za nedjelju od 12:00 sati u Areni Husejin Smajlović. Prema preporuci Federalnog kriznog štaba zdravstva, zbog pandemije korona virusa turnir će se igrati bez prisustva publike.

 

Izvor: zenicainfo.ba