Košarka: Čelik dočekuje Bosnu u derbiju 13. kola

Derbi 13. kola A1 lige ujedno i derbi prvenstva odigrat’ će košarkaši Čelika i Bosne u subotu 25. januara.

Za zeničkog ligaša će to biti prilika da se dokaže pred domaćom publikom a za goste da se revanširaju za poraz iz prvog dijela lige. Prema najavama trenera Josipa Pandže, njegov tim bi trebao biti kompletan, i da očekuje povratak Maksimovića i Kese.

„Pred nama je klasik bh košarke, derbi kola i prvenstva. Stvara se velika euforija. Mi pokušavamo da ostanemo mirni i da se skoncentrišemo na igru. Ne želimo podleći euforiji i prevelikim očekivanjima. Radimo obimno i kvalitetno, ali ima još prostora za napredovanje. Protiv Bosne očekujem puno bolju partiju nego u Živinicama. Dolazi nam protivnik sa jednim porazom, odličnu petorku. Svoju kvalitetu imamo ako je provedemo u kolektivnu igru, borvenost i povezati u timsku igru. Nadam se da uz veliku pomoć navijača možemo doći do pobjede“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Josip Pandža, trener OKK Čelik.

“Subotnja utakmica je sigurno derbi kola. Očekujem veliku borbu i pozivam sve navijače i simpatizere da budu šesti igrač i da nam pomognu da dođemo do pobjede“, poručio je centar Namik Varupa.

„Mislim što se tiče susreta sa Bosnom da nas očekuje teška utakmica. Moramo ispoštovati dogovor iz svlačionice i možemo doći do pobjede“, izjavio je mladi prvotimac Anes Podojak.

U narednoj utakmici ekipa Čelika će nastupiti u novim dresovima.

Kenan Uzunović, član uprave naglasio je na današnjoj press konferenciji da su najavljeni organizovani dolasci navijača iz zeničkih sportskih kolektiva i da će na poluvremenu nastupiti članovi kluba ritmičke gimanstike Čelik.

Utakmica 13. kola A1 lige Čelik-Bosna igra se u subotu 25. januara u Areni Husejin Smajlović od 19 sati.

Bosna u Zenicu stiže sa prve pozicije sa omjerom 11:1 u pobjedama i sa 23 poena, dok je Čelik drugoplasirani sa omjerom 8:4 i 20 bodova.

 

Izvor: zenicainfo.ba