Košarkaši Čelika danas protiv Borca

Prijateljskom utakmicom protiv Borca danas od 17 sati, košarkaši Čelika otvaraju posljednju fazu priprema za narednu sezonu.

„Prva pripremna utakmica je zakazana za danas. Nažalost nije moguće da gledaoci sa tribina prate susret. Obezbjedili smo live stream putem naše facebook stranice. Svi ljubitelji košarke imat će priliku da prate ovaj susret. Roster još uvijek nije zatvoren. Doveli smo Milivoja Božovića, Harisa Čurevca i Srđana Gavrića. Sutra će biti prilika za neke igrače da se pokažu i da trener Josip Pandža donese odluke o njihovom angažmanu“, izjavio je Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Zahvaljujući pozivnici iz Saveza zenički ligaš nakon pet godina ponovo je u društvu najboljih. Kako bi početak lige dočekali što spremniji šef stručnog štaba Josip Pandža, trenažni proces je započeo još u maju.

„Svi igrači su u formi, uslovi za treniranje su odlični i mi smo spremni za početak lige. Još uvijek nismo svjesni šta nas očekuje u narednoj sezoni i sve što će biti propisano posebnim protokolom o takmičenju. Mi u svakom slučaju radimo sve da ne budemo slučajni porlaznici u ligi ili da budemo na zadnjem mjestu. Mislim da je sezona počela dobro angažovanjem trenera Josipa Pandže koji je unio potrebnu energiju u rad sa ekipom. Mislim da Zenica polako postaje mjesto u koje žele dolaziti i košarkaši iz drugih gradova. Ovim angažovanjem u premijer ligi možemo postići dugoročne ciljeve i mislim da nismo nezasluženo ušli u elitno takmičenje“, naglasio je u svom izlaganju Goran Bulajić.

Osim prijateljske utakmice protiv Borca, Čelik će odigrati još nekoliko utakmica do početka lige. U planu su kontrolni mečevi sa Borcem u Banjaluci. Za 12. septembar dogovorena je utakmica sa ekipom Mladosti, te tri dana kasnije protiv Kaknja. Čelik je najavio i učešće na turniru koji organizuju sarajevski Sparsi, a na kojem bi trebali učestvovati još Podgorica i Sloboda.

 

Izvor: zenicainfo.ba