Košarkaši Čelika protiv Gen-a žele nastaviti pobjedonosni niz

Košarkaški Čelika u susret 7. kola A1 lige protiv Gena ulaze sa nizom od tri uzastopne pobjede. Zadržati povjerenje navijača i nastaviti pobjedonosni niz, cilj je ekipe trenera Armela Mujakovića pred sutrašnji meč u Areni.

„Mi smo u nizu od tri pobjede. Zadnja utakmica u Travniku je bila dosta teška. Potrošili smo dosta energije. Pokušaćemo da greške iz ranijih utakmica ispravimo. Dobili smo samopouzdanje u ekipi nakon pobjeda. Pokušat ćemo da zatvorimo njihove glavne igrače Radana i Begića. Mislim da ćemo pobjediti i ostati u vrhu tabele. Sve je do nas, moramo ono što se dogovorimo u svlačionici, prenjeti na parket“, izjavio je trener Armel Mujaković.

Jedan od mlađih igrača koji dobija povjerenje trenera je i Aner Đulan.

„Tri uzastopne pobjede su nam dobar vjetar u leđa. Trebamo sutra pozitivnu energiju iznijeti na teren. Ispoštovati zadatke trenera i odigrati što bolje. U tom slučaju pozitivan rezultat neće izostati“, optimista je Aner Đulan.

Iako spada u red mlađih košarkaša, Anes Podojak svojim igrama stekao je povjerenje trenera, ali i naklonost zeničke publike.

„Velika je odgovornost na meni. Dobrim treningom i zalaganjem mogu da uradim mnogo na terenu. Ako budemo igrali kao u tri prethodne utakmice, mislim da možemo pobjediti“, poručio je Anes Podojak.

Kako je najavio trener Armel Mujaković, upitan je nastup Armina Avdibegovića, a na povredu se žali i Namik Varupa.

Utakmica 7. kola A1 lige Čelik – Gen, igra se sutra 30. decembra u Areni Husejin Smajlović od 20 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba