Košarkaši Čelika upisali četvrtu uzastopnu pobjedu

Četvrtu uzastopnu pobjedu upisali su sinoć košarkaši Čelika. U okviru 7. kola A1 lige, pobijedili su ekipu GEN iz Sarajeva sa 76:56.

U ovoj utakmici izabranici trenera Armela Mujakovića odigrali su odlično svih 40 minuta. Nisu ponovili grešku iz ranijih susreta kada se dešavalo da im gosti istope prednost i da u finišu moraju rješavati pitanje pobjednika.

Osim na početku meča i početne prednosti od 5:7, sve ostalo je bilo u režiji domaćih košarkaša. Prva dionica završena je sa 20:11 za Čelik. U nastavku domaći povećavaju prednost pa se na poluvrijeme odlazi sa 40:29.

U trećoj četvrtini koja je do sada bila kritična za Čelik, gosti nisu uspjeli da se rezultatski približe. Serija od dvije uzastopne trojke amerikanca Taylora digla je publiku na noge. Na posljednji odmor otišlo se sa rezultatom 60:46. U 33 minuti Čelik ima plus 17 poena razlike kod 69:52.

Susret su domaći priveli kraju sa zasluženih 76:56. Kod gostiju Radan i Gušić završili su susret sa 12 odnosno 20 poena. Kod Čelika četvorica košarkaša sa dvocifrenim učinkom. Križanović je ubacio 12, Taylor i Keso po 13 poena. Podojak je upisao 14 koševa. U narednom 8. kolu, Čelik igra u gostima sa Bošnjakom.

 

Izvor: zenicainfo.ba