Košarkaši OKK “Čelik” savladali ekipu HKK “Čapljina”

18. kolo Prvenstva BiH za košarkaše kompletirano je susretom između OKK “Čelik” i HKK “Čapljina” iz Čapljine.

Izabranici Josipa Pandže su nastavili pobjednički niz, ostvarivši petu uzastopnu pobjedu u Prvenstvu. Na parketu zeničke Arene “Husejin Smajlović” rezultatom 93:72 bili su bolji o gostiju iz Čapljine. Iako su obje ekipe startale meč podjednako, što govori i rezultat prve četvrtine 18:18, a u prvom dijelu sa 10 poena Haris Delalić jasno je do znanja dao da je večeras njegov meč.

Drugu dionicu Zeničani otvaraju mnogo bolje, trojkama Delalića, Križanovića, Bečirovića doveli su tim “Čelika” u veliku prednost, a sa tri poena uz zvuk sirene Božović je postavio rezultat prvog poluvremena, 51:26.

I u nastavku tim “Čelika” bio je dominantniji na parketu, već stečena prednost polako se uvećavala što je bilo nezaustavljivo za goste iz Čapljine. Do kraja susreta nije bilo većih iznenađenja pa je tim “Čelika” upisao još jednu pobjedu koja ih je učvrstila na vrhu elitnog ranga.

Najefikasniji bio je Haris Delalić sa 28 poena, a po 12 postigli su Dedić i Ćurevac. Kod ekipe Čapljine 27 poena ubacio je Vladimir Ivelja, a sa 15 poena pratio ga je Gojko Sudžum.

 

Izvor: zenicainfo.ba