Košarkaška reprezentacija BiH u novembru domaćin kvalifikacionog “balona”

“Svi mečevi naredna dva kvalifikaciona prozora održat će se u ‘balonima’, turnirskim sistemom takmičenja, uz dogovor sa zdravstvenim organizacijama domaćina turnira i u skladu sa FIBA zdravstvenim protokolima, uključujući PCR testiranja i kontrolisani ulazak u sigurno okruženje gdje će se igrati utakmice. U svakom ‘balonu’ igrat će četiri ili osam timova, u zavisnosti od toga da li će biti organizovani mečevi jedne ili dvije kvalifikacione grupe. Domaćini turnira će biti objavljeni naknadno”, najavili su iz FIBA-e još sredinom septembra.Reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će domaćin u Sarajevu, a u našoj grupi H igraju još Latvija, Bugarska i Grčka.

Već je odigran jedan FIBA prozor, a nakon dvije odigrane utakmice izabranici Vedrana Bosnića dijele drugo mjesto s Bugarskom s jednom pobjedom i jednim porazom.

Grčka je prva s dvije pobjede, dok je Latvija doživjela oba poraza.

Također, Sarajevo će od 8. do 15. novembra biti domaćin kvalifikacija za žensko Evropsko prvenstvo. Naša ženska reprezentacija se nalazi u grupi sa Rusijom, Estonijom i Švicarskom. U prva dva susreta naše reprezentativke su ostvarile pobjede.