KUP BiH: RK “Čelik” za protivnika dobio ekipu tuzlanske “Slobode”

U Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine obavljeno je žrijebanje parova za Kup BiH. Rukometni klub “Čelik” je za protivnika dobio odličan tim tuzlanske “Slobode”, koja se nalazi na petom mjestu na tabeli Premijer lige BiH. U ovoj fazi takmičenja igra se jedna utakmica koja je na programu u Tuzli, 13. februara.

”Dobro je da smo za protivnika dobili ekipu RK “Slobode” koju kao trener vodi naš bivši igrač, Davor Kadić, koji je sedam godina sjajno predvodio “Čelik”, kao naš kapiten. Naime, pošto je naša odlučnost jasna i realna da se plasiramo u Premijer ligu, dobro je da u utakmici sa Slobodom provjerimo gdje smo sa našim kvalitetom pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH. Očekujem vrlo kvalitetnu utakmicu i mi u Tuzlu ne idemo sa bijelom zastavom. Idemo u sportski rat sa našim sportskim prijateljima!”, rekao je  trener “Čelika” Seldin Rizvanović.

Trener Čelika Seldin Rizvanović potvrdio je da neće biti velikih promjena u sastavu u odnosu na sastav od jesenas, te da završni dio priprema za prvenstvene okršaje “Čelika” i za utakmicu sa Slobodom započinje 20. januara.

Uprava je ovih dana dogovorila nastavak saradnje sa ljevorukim bekom odnosno krilom, Edvinom Begovićem. Okosnicu tima i u nastavku će činiti iskusni igrači: Aldin Begagić, Slaven Šijaković, Mirza Devenčić Piđa i Edin Gušić, koji uz pomoć mlađih i pouzdanih rukometaša poput Danijela Jurića, Farisa Mrake, Ante Dragičevića, Harisa Muhića i drugih, čine izuzezetan spoj mladosti i iskustva. Kako su najavili iz zeničkog ligaša tragaju za još jednim kvalitetnim bekom.

Prije utakmice za Kup BiH u Tuzli 13. februra, “Čelik” je dogovorio dvije prijateljske utakmice sa sarajevskom RK “Bosnom”. Prvo kolo u nastavku prvenstva u Prvoj ligi Federacije “Čelik” igra sa RK “Donjim Vakufom” u Gradskoj areni Zenica, 27. februara.

 

Izvor: zenicainfo.ba