Mini pripreme kadetkinja u Trening centru N/F S BiH

U Trening centru nogometnog saveza BiH u Zenici, od 20. do 24. jula održava se ljetni kamp kadetske ženske reprezentacije BiH. Posljednje okupljanje izabranice selektora Ilije Lucića imale su krajem februara ove godine kada su u Zenici odigrale prijateljski dvomeč sa selekcijom Srbije. Kako je planirano bh kadetkinje će odraditi pet treninga uključujući i jednu test utakmicu.

Savez je puno uradio na zaštiti djevojaka i radimo uz sve epidemiološke mjere. Imaćemo pet treninga i jednu utakmicu, a zadnji dan u petak i testiranje svih nogometašica. Mogu da kažem da me sve iznenadilo u pozitivnom smislu. Radimo normalno. Lijepo smo krenuli u ovoj godini imali smo zimski kamp. Međutim, uslijedila je pandemija i sve je stalo“, izjavio je selektor Ilija Lucić.

Bilo je planirano da ženska kadetska nogometna reprezentacija BiH u maju učestvuje na razvojnom turniru u Finskoj i da tokom avgusta odigra dvije utakmice sa odgovarajućom selekcijom Mađarske. Na žalost, ove akcije su odgođene zbog korona virusa.

BH kadetkinje bile su u oktobru 2019. godine domaćin grupe 1 kvalifikacija za Euro 2019./20. Tada su u grupi bile još selekcije Engleske, Belgije i  Hrvatske. U narednim kvalifikacijama u oktobru ove godine protivnici naših djevojaka su reprezentacije Norveške , Češke i Kazahstana. Ponovo će naša reprezentacija biti domaćin kvalifikacionog turnira.

U petak 24. jula prije završetka ovog okupljanja, planirano je da se u saradnji sa Centrom za edukaciju N/F S BiH obavi i antropološko testirane kadetkinja.

 

Izvor: zenicainfo.ba