Mirza Demir iz Kaknja

Postavljen za trenera odbojkaške reprezentacije Hrvatske

 

Mirza Demir, 32-godišnji Kakanjac, profesor i kondicioni trener sa osvojenih devet titula u BiH sa odbojkaškim i rukometnim klubom nedavno je postavljen za kondicionog trenera muške odbojkaške reprezentacije Hrvatske.

Demir je trenutno angažovan kao  kondicioni trener u Odbojkaškom klubu  Kakanj, trenira i nekoliko sportista iz raznih sportova, radi i kao fudbalski sudija, ali i u Školi sporta „Šampion“. U školi je kao profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja radio od 2008. do 2015. godine sa prekidima.

„Ovakva prilika se ne pruža svaki dan, možda jednom ili nijednom u životu. I naravno da sam prihvatio poziv da radim sa Igorom Šimunčićem iz Zagreba, jednim od najvećih odbojkaša iz Hrvatske u 15-toj reprezentaciji u Evropi“, kaže Demir.

Prema njegovim riječima glavni cilj Hrvatske reprezentacije plasman na Evropsko prvenstvo te da je predviđeno da novi stručni štab muške reprezentacije Hrvatske radi najmanje u  četverogodišnjem mandatu. Kada su u pitanju pripreme reprezentacije Hrvatske one bi trebale početi u auvgustu i trajati nekih šest-sedam sedmica u Mariboru, u Sloveniji. Poslije toga su u planu dva kvalifikaciona turnira za Evropsko prvenstvo u  Slovačkoj i Hrvatskoj.