Nastavak teniskih takmičenja u BiH, narednog vikenda Državno prvenstvo u Zenici

Zbog proglašenja pandemije korona virusa u martu mjesecu 2020. godine  u svijetu sva teniska takmičenja su bila suspendovana do daljneg.

Prateći epidemiološku situaciju u BiH i svijetu, te poštivajući preporuke i naredbe nadležnih institucija i turniri iz kalendara TSBiH se nisu mogli održavati od aprila do augusta 2020.godine. Upravni odbor Teniskog saveza BiH je nakon Odluke Stručnog odbora donio Odluku o nastavku teniskih takmičenja iz kalendara za 2020. godinu. Prvo će se održati Državna prvenstva u juniorskim kategorijama 12,14,16. i 18 godina. Teniska takmičenja će se odigrati uz posebne protokole i pravila i bez prisustva publike. Već narednog vikenda od 15. do 17. avgusta u organizaciji Tenis kluba Čelik na Kamberovića polju se igra Državno prvenstvo za juniorke do 18 godina.

„Državna prvenstva su podijeljena u četiri grada u BiH, četiri teniska centra koji imaju minimalno 8 terena. To su Tuzla, Banja Luka, Doboj i Zenica. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Tri mjeseca bez pravog treninga, bez nekog ispita, meča i biće sigurno teško. Vjerovatno će biti nekih iznenađenja. Moram reći da je predstavnica Čelika Tajra Jugić, a tu su još tri igračice iz Zenice, Čabro, Ibrahimagić i Dodik“, izjavila je Azra Baručija –Koluh, generalni sekretar TK Čelik.

Prema pristiglim prijavama učestvovaće 11 najboljih bh. teniserki. Na listi su Suana Tucaković, Maja Dodik, Emina Čabro, Sarah Ibrahimagić, Tajra Jugić i druge. Sedam dana poslije od 22. do 24. avgusta Čelik će biti domaćin i Državnog prvenstva za juniorke do 16 godina.

 

Izvor: zenicainfo.ba