NK Čelik dobio novo rukovodstvo. Skupština odlučila: od naredne sezone u Kantonalnoj ligi

Nakon višesatnog zasjedanja delegati Skupštine NK Čelik okončali su Vanrednu sjednicu sa porukom „Ne damo Čelik“ i sa zajedničkim stavom da su večerašnje odluke početak jedne nove ljepše priče u nogometnom klubu Čelik. U novi upravni odbor zeničkog ligaša izabrana je grupa mladih zeničana koji su pristali da svoje kapacitete i vrijeme posvete ozdravljenu kluba.

Novi predsjednik je Armin Gafurović

Armin Gafurović, novi predsjednik UO NK Čelik

dok su članovi Upravnog odbora: Tarik Hadžimahmutović, Jasmin Begagić, Refik Begić i Harun Kahvedžić. Strateški ciljevi NK Čelik u narednom periodu biće: očuvanje kluba i njegovog historijskog, sportskog i pravnog kontinuiteta, obnavljanje reprograma sa Poreznom upravom FBiH pod finansiranjem grada Zenica, realizacija odluke Gradskog vijeća Grada Zenica o saniranju klupskih dugovanja prema javnim preduzećima, revizija ugovora sa Gradom Zenica o korištenju sportske infrastrukture u javnom vlasništvu, temeljita unutrašnja klupska reforma bez pritisaka ostvarivanja rezultata ili promocije u viši rang takmičenja, racionalno poslovanje, detaljna analiza stanja i obnova omladinskih timova i kapaciteta.

Skupština je na prijedlog navijača UG Robijaši 1988 donijela odluku da se NK Čelik od naredne sezone – seniorska ekipa takmiči u Kantonalnoj ligi. Prisutni delegati njih 102 sa pravom glasa poručili su javnosti da očekuju maksimalnu podršku grada Zenica na putu ka ozdravljenju NK Čelik. Jer kako su istaki klub se nalazi u veoma teškoj situaciji i bez podrške grada bi teško izašao iz krize. Od grada očekuju partnerski odnos, ali i finansijsku podršku.

Skupština je izabrala i novi Nadzorni odbor: Denis Mušović, Dijana Čerim, Emir Čerim, Almir Rekanović, Adi Hadžiosmanović i Mirsad Selimović.

U Tehničkom odboru su: Elvin Spahić, Emir Čeliković i Vladan Popović. Do kraja kalendarske godine planirano je održavanje Redovne skupštine NK Čelik. Tada će se na dnevnom redu između ostalog naći više tačaka vezanih za finansijska poslovanja iz ranijeg perioda, a usvojena je i odluka od pokretanju vanredne finansijske revizije pod kontrolom novoizabranog Upravnog odbora kluba. Večerašnja skupština je takođe van snage stavila sve ranije odluke o upravljačkim pravima kao i usvajanje ostavki ranijeg upravnog odbora.

 

Izvor: zenicainfo.ba