Nogometna A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru u Zenici

Nogometna A“ reprezentacija  Bosne i Hercegovine okupila se  danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se u  tri naredna  dana spremati za prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji se igra 18. decembra u Los Anđelesu.

Selektor Ivaylo Petev na ovu akciju pozvao je  uglavnom igrače iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.„Odradićemo tri treninga prije polaska u Los Angeles. Pozvali smo dosta mlađih igrača iz Premijer lige. Želja nam je da se oni nametnu i pokažu da možemo na njih računati u budućnosti. Ima tu puno zanimljivih mladih igrača i vjerujem da ćemo se dobro spremiti i odigrati kvalitetnu utakmicu“, izjavio je na press konferenciji selektor Ivaylo  Petev .

Na listi pozvanih su i dvojica mladih nogometaša Ajdin Nukić iz Tuzla City  i Andrej Đokanović  iz Sarajeva .

„Imao sam šansu na nekim ranijim okupljanjima. Na ovom okupljanju imam još veći motiv  i veću želju za dokazivanjem. Daću sve od sebe u meču sa SAD-om. Svi sanjamo o pozivu u „A“ reprezentaciju i svi igrači iz Premijer lige imaju veliku želju da pokažu šta znaju u dresu sa državnim grbom“ izjavio je Ajdin Nukić.

Slično razmišlja i Andrej Đokanović:

„Zahvalan sam selektoru i stručnom štabu na pozivu. Pružiću svoj maksimum kako bih opravdao očekivanja. Velika mi ječast i zadovoljstvo igrati za reprezentaciju. Upisao  sam upisao jedan nastup i nadam se da ću se pokazati  u najboljem svjetlu kako bih u budućnosti ponovo konkurisao za „A“ tim“ optimista je Andrej Đokanović.

Selektoru Petevu odazvali su se svi pozvani nogometaši osim  Almedina Ziljkića koji zbog povrede  neće konkurisati za meč sa Amerikom. Zmajevi  iz BiH putuju u ponedjeljak, a utakmica sa SAD igra se 18. decembra.

 

Izvor: zenicainfo.ba